Santeri Lindfors vietti pari minuuttia kiirastulessa, mutta nousi jatkoajalla Oilersin sankariksi: ”Kyllä se kyrsi”

Santeri Lindfors nousi Oilersin jatkoaikasankariksi perjantaina. Huonompana päivänä omat jäähyt olisivat kostautuneet. Kuva: Jarmo Koskela

Santeri Lindfors nousi Oilersin jatkoaikasankariksi perjantaina. Huonompana päivänä omat jäähyt olisivat kostautuneet. Kuva: Jarmo Koskela

On salibandyotteluita, on pudotuspelien salibandyotteluita, on jatkoaikoja ja rankkarikisoja, mutta omalle tasolleen nousi F-liigan perjantainen Espoon puolivälieräderby Oilers-Indians.

On eräänlainen kosminen vääryys, että peleihin ei ole tänä keväänä voitu ottaa katsojia. Puolivälieräsarjan viides peli olisi nimittäin tarjonnut monille vuosiksi muisteltavaa.

Ottelussa kaksi erää mentiin pitkälti Oilers-komennossa, mutta nuoren Indians-vahdin Juuso Jokisalon huippuotteet ja puolustuksen uhrautuvaisuus pitivät Oilersin maalit vähissä. Indians sen sijaan onnistui lähes jokaisesta paikastaan ja johti 3-1 ennen päätöserää.

Monessa ottelussa kaksi jäähyä viimeisellä kympillä ottanut Santeri Lindfors olisi voinut olla antisankari, mutta hyökkääjästä tuli lopulta pelin lopullinen sankari Oilers-leirissä. Lindfors kertoi kommentteja tuoreeltaan Tapiolassa, jossa Oilersin voitonjuhlat olivat kääntyneet mattotalkoiksi.

– Ei pomppinut kahdessa ensimmäisessä erässä, ja sanoin Indiansin (Perttu) Puskalle vaihtopenkille sieltä jäähyltä, että tässä kannattaa olla huonompi pallollisessa pelissä, että voittaa näitä matseja. En tiedä mitä siinä sitten kävi. Alivoimalle kiitos, että tekivät pari maalia ja päästiin jatkoajalle, Santeri Lindfors ruoti peliä.

Teppo Salo vei Indiansin jo 6-3-johtoon ajassa 51.25. Sitä ennen Oilers oli tehnyt yhden maalin tasavoimin Indians-pakin jalan kautta, ja kaksi maalia ylivoimalla. Ajassa 52.06 Santeri Lindfors sai jäähyn ja peli näytti olevan Indiansin näpeissä. Oilers kuitenkin osui heti alivoimalla. Tästä ei kulunut kauaa, kun Oilers sai toisen jäähyn ja Indians pelasi hetken jopa kahden miehen ylivoimaa.

Eipä sekään toiminut Indiansin kannalta. Sen sijaan Jesperi Lindfors iski kotijoukkueen maalin päähän jälleen alivoimalla. Siihenkään Indiansin mahdollisuudet eivät kuitenkaan vielä loppuneet.

Santeri Lindfors otti vielä toisen jäähyn ajassa 59.34, mutta niin vain kuitenkin Oilers iski tasoihin seitsemän sekuntia ennen loppua Rasmus Kainulaisen tarjoillessa tyhjän rysän Markus Markkolalle. Oilers pelasi tuolloin ilman maalivahtia alivoimalla.

– Markkolan kanssa ollaan koko ajan huudeltu, että pitää uskoa ja (Heikki) Luukkonen kanssa, että takaiskuja tulee ja niistä vain noustaan. Kyllä me tiedetään, että meillä on taitoa ja voittamisen tahtoa tässä joukkueessa. Ei oltu kyllä parhaimmillamme tässä sarjassa, mutta onneksi nyt voitettiin. Vastustajalle pitää antaa krediittiä, että kyllä he puolustivat aika sitkeästi ja kaverin rookie-veskari oli kyllä mies paikallaan, Lindfors kertoi.

Muistatko tällaista peliä uraltasi, että joukkue olisi iskenyt kolmesti alivoimalla tullen tasoihin?

– En äkkiseltään. Tai itse asiassa joskus ihan liigauran alkuvuosina tehtiin pari maalia Erää vastaan alivoimalla. Se oli kyllä runkosarjaa ja peli päättyi sitten tasan, Lindfors mietti.

Kun jouduit lopussa jäähylle, niin minkälaiset tunnelmat itselläsi oli siinä vaiheessa?

– Kyllä se kyrsi ja mietin, että mitä tästä tulee, mutta ei siinä. Alivoimalle kiitokset.

Oilers kuitenkin selvitti senkin jäähyn. Jatkoajalla Indiansin ylivoima oli täysin hampaaton ja totaalisen jäässä. Jäähy päättyi jatkoajalla, ja ajassa 61.43 Santeri Lindfors ratkaisi pelin nappaamalla pallon Indians-pelureilta ja viimeistelemällä läpiajosta 7-6-voittomaalin.

”Konnasta” tuli siis sankari.

– Niinhän siinä tapahtui. Siinä vähän (Aaro) Astalalla ja (Eetu) Nykäsellä pomppi lavassa. Siitä oli hyvä napata karkki ja laittaa pallo maaliin, Lindfors kommentoi ratkaisumaalia.

Toiveissa TPS:n pleikkarikavereiden kohtaaminen

Oilers eteni siis välieriin lopulta voitoin 4-1. Se oli paikallissarjassa ennakkosuosikki, mutta jokainen peli oli todella tasainen. Kaksi peliä ratkesi jatkoajalla, yksi maalin erotuksella ja kaksi kahden maalin erotuksella. Varsinkin sarjan toisessa ja kolmannessa pelissä Indiansilla oli voiton avaimet käsissään, mutta Oilers osoitti myös huimaa venymiskykyä.

Oilers oli pelien ratkaisuhetkillä todella hyvä, vaikka kaikki kuusikymppiset eivät järin ehjiä olleetkaan.

– Kyllä me kaksi viimeistä peliä oltiin pallollisesti vahvoja ja luotiin paljon maalipaikkoja. Sen verran, että olisi pitänyt voittaa. Tänään ei tehty sellaisista paikoista mistä yleensä, mutta iskettiin vähän sellaisia räkämaaleja. En tiedä ansaittiinko niitä, mutta pitkässä juoksussa ne menee yleensä tasan, Lindfors arvioi.

Oilersista tuli perjantaina ensimmäinen joukkue joka varmisti välieräpaikan F-liigan pudotuspeleissä. Jo huomenna se voi saada seuraa Classicista, TPS:sta ja/tai Happeesta, jotka johtavat omia sarjojaan voitoin 3-1.

Lindforsilta löytyy mieluinen vastus välieräsarjaan. Oilersin oltua runkosarjan kakkonen ja Linforsin toivejoukkueen kolmonen, on se tämän hetken tilanteen mukaan todennäköisinkin.

– Toivottavasti tulee TPS vastaan. Siellä on paljon frendejä joiden kanssa olen pelannut pleikkaria. Voi olla vähän hiljaisemmat pleikkapelit sen jälkeen, mutta toivotaan että Tepsi tulee vastaan. Niiden kanssa on ollut hyvät väännöt aina, Lindfors linjasi.

Indiansilta käsittämätön sulaminen – Santeri Lindfors naulasi välieräpaikan Oilersille