Liigat

Steelers jatkoi säästötoimia ja irtisanoi toiminnanjohtajan – ”Taloutta ei ole saatu niin hyvälle mallille, että meillä olisi nyt muita vaihtoehtoja”

07.03.
2021
Liigat

Steelers jatkaa ilman toiminnanjohtajaa. Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Steelers tiedotti aiemmin tällä viikolla irtisanoneensa toiminnanjohtaja Noora Lavosen. Viisi vuotta pestissään toimineen Lavosen irtisanomisesta päätti seuran hallitus. Perusteluiksi kerrottiin taloudelliset ja tuotannolliset syyt.

Lavosen irtisanomisen syiden ollessa taloudellisia, Steelers ei ole palkkaamassa uutta toiminnanjohtajaa, seura kertoo. Seura päätyi lomautuksen sijaan irtisanomiseen, koska lomautuksen kesto olisi venynyt kohtuuttoman pitkäksi.

– Seura lakkautti vuosi sitten keväällä urheilutoimenjohtajan vakanssin talouden tasapainottamiseksi. Sen jälkeen taloutta ei ole saatu niin hyvälle mallille, että meillä olisi nyt muita vaihtoehtoja. Koronan sulkutoimet ovat yksi iso tekijä tässä, mutta niin kuin on aikaisemmin useaan otteeseen ruodittu, niin taloudessa on ollut muutenkin korjattavaa, Steelersin puheenjohtaja Arto Hiltunen sanoi tideotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan Steelersin pari kuukautta sitten vaihtuneen hallituksen panostaneen seuran taloustilanteen oikaisemiseen muun muassa neuvottelemalla velkojien kanssa maksuaikaa ja keräämällä rahaa. Yhdessä olemme Steelers -kampanjan myötä mukaan on saatu 28 yhteistyökumppania.

– Se, mitä ollaan hallituksessa pyritty tekemään, on onnistunut mielestäni hyvin. Se on yksi asia, ja toinen on sitten se, että riittääkö se yksin vai pitääkö kuluja karsia, ja tässä kohdassa vastaus on että pitää. Tämä ratkaisu on siis pakko tehdä, muuten kustannukset on jo ajettu aika lailla minimiin.

Hiltunen kiittelee tiedotteessa Lavosen uuden hallituksen alaisuudessa tekemää työtä. Jatkossa toiminnanjohtajan tehtävät jaetaan hallituksen jäsenten ja toimiston muiden työntekijöiden kesken. Steelersin hallituksessa toimii varajäsenet mukaan lukien 12 henkilöä.

– Tavoitteena on laittaa seuran perusta kuntoon. Ja aikeissa on ilman muuta tulevaisuudessa palkata uusi toiminnanjohtaja. Silloin toimi tulee olemaan hieman nykyisen kaltainen, mutta kuitenkin huolellisemmin suunniteltu vastaamaan seuran tarpeita täysimääräisesti, Hiltunen totesi.

Lavonen kertoo ymmärtävänsä ratkaisun, eikä se tullut hänelle yllätyksenä. Hän jatkaa seurassa vapaaehtoisena toimijana.

– Totta kai Steelers tai muutkaan urheiluseurat eivät ole olemassa ensisijassa siksi, että niissä ylläpidetään työpaikkoja, vaan ne on rakennettu urheilun, harrastamisen ja ihmisten välisen kohtaamisen vuoksi. Siksi tässä on pakko nyt vain katsoa eteenpäin, Lavonen sanaili.

Lähde: Steelersin tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira