Ulkomaat

Sveitsin liigan pudotuspelit starttaavat keskiviikkona – ”Jengit testattu sylkytestillä viikottain, playoffien alkaessa nenätestit käyttöön”

08.03.
2021
Ulkomaat

Jyri Korsman luotsaa kolmannelta sijalta pudotuspeleihin lähtevää Köniziä. Kuva: IFF

Sveitsissä miesten NLA-kausi jatkuu pudotuspelien muodossa. Mestaruudesta taistelee kuusi suomalaista.

Sveitsin sarjakausi oli haastava, sillä NLA oli tauolla lokakuun puolivälistä tammikuun alkuun. Restartin jälkeen yksikierroksinen runkosarja pelattiin loppuun, jonka jälkeen sarja jakautui kahtia Master Roundiin (sijat 1.-6.) ja Challenge Roundiin (sijat 7.-12.). Ne saatettiin päätökseen sunnuntaina, jonka jälkeen kärkijoukkueet valitsivat pudotuspelivastustajansa.

Runkosarjan pistepörssin voitti GC:n Joel Rüegger tehoilla 20+21=41. Tehokkain suomalainen oli Wilerin Joonas Pylsy, jonka iskemät 15+12=27 tehot siivittivät suomalaisen pistepörssin 7. sijalle.

NLA:n puolivälieräparit:
Grasshopper Club Zürich (1.) – Waldrich-St. Gallen (8.)
UHC Alligator Malans (2.) – HC Rychenberg Winterthur (6.)
Floorball Köniz (3.) – Tigers Lagnau (7.)
SW Wiler-Ersigen (4) – Zug United (5.)

Suomalaispelaajia löytyy kaikkiaan neljästä joukkueesta. Maajoukkuemiehet Joonas Pylsy, Krister Savonen ja Tatu Väänänen edustavat Wileriä. Täksi kaudeksi Sveitsiin siirtynyt Jyrki Holopainen pelaa Jyri Korsmanin alaisuudessa Könizissä. Pitkään Sveitsissä viihtynyt Jarkko Nurmela jahtaa mestaruutta Malansissa. NLB:n Thurgaussa alkukauden pelannut ja Steelersissäkin piipahtanut Sami Saarinen on pelannut loppukauden lainalla WaSa:ssa.

Puolivälierät pelataan paras seitsemästä -periaatteella. Sarjojen pitäisi olla paketissa viimeistään 28. päivä tätä kuuta.

Täksi kaudeksi Sveitsiin siirtynyt Saarinen avasi Twitterissä, että pelaajia testataan viikottain. Saarinen kirjoitti, että aiemmin joukkueet on testattu koronan varalta sylkytestillä, mutta pudotuspeleissä käyttöön otetaan nenän kautta tehtävä testi.

Naisten NLA:ssa pudotuspelit alkoivat helmikuun lopussa ja kaksi välieräjoukkuetta on jo selvillä.

Sara Piispan, Jasmiina Järvisen ja Krista Niemisen edustama Unihockey Berner Oberland putosi jatkosta hävittyään Skorpion Emmental Zollbrückille voitoin 0-3. Myös runkosarjan voittanut Kloten-Dietlikon Jets selvitti oman puolivälieräsarjansa voitoin 3-0.

Henna Tapanin edustama Wizards Bern Burgdorf johtaa omaa puolivälieräsarjaansa Zug Unitedia vastaan voitoin 2-1. Neljännessä sarjassa kestomenestyjänä tunnettu Piranha Chur on tappiolla voitoin 1-2 R.A. Rychenberg Winterthurille.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira