Turun trilleri päättyi Oilersin juhliin ja finaalipaikkaan – Classic näytti KrP:lle kaapin paikan ja venytti ratkaisua

Oilers nähdään tänä keväänä finaalissa. Kuva: Anssi Koskinen

Tiistai oli vierasjoukkueiden ilta. Turussa nähtiin jännitysnäytelmä. Tampereella selvempi näytös. Oilers jatkaa finaaleihin, Nokian KrP ja Classic jatkavat välierätaistoaan ylihuomenna seiskapelissä.

TPS – Oilers 2–3 ja. (Oilers finaaliin voitoin 4–2)

TPS ja Oilers järjestivät jälleen todellisen trillerin, niin sanotun kolikonheittopelin, joka päättyi lopulta Oilersin juhliin. Varovaisen ja kyttäilevän ottelun jatkoaikavoitolla Oilers lunasti paikkansa F-liigan finaaleissa.

Oilers oli suoraviivaistanut peliään selkeästi sunnuntaista. Riskipoikkarit ja pikkukivat jäivät pois vieraiden hakiessa suoraviivaisesti ratkaisuja. Avauserän hallinnasta huolimatta erän ainokaisesta vastasi todella varovaisesti pelanneen TPS:n Olli Kinnunen.

Toisessa erässä TPS sai pelirohkeuttaan nostettua. Toisessakin erässä nähtiin vain yksi maali ja siitä vastasi TPS, Nikolas Laaksonen Ville Hirvisuon loistavasta alustuksesta.

Kolmannessa erässä Oilers hakkasi päätään TPS:n tiiviiseen viisikkoon. Lopulta huippuyksilöt puskivat pintaan. Rasmus Kainulainen löysi Matias Veikkolan upealla oivalluksella vanhalta tolpalta. Vajaat kuusi minuuttia ennen loppua Justus Kainulainen voitti kaksinkamppailun oman vaihtoaitioin edessä, lähetti määrämittaisen Heikki Iiskolalle, joka ei aivan kerennyt läpisyöttöön. Pallo kuitenkin tipahti Oskari Fäldenin ulostulon jäljiltä suoraan Kainulaisen tarjottimelle ja hänellä oli helppo työ tuoda vieraat tasoihin.

Jatkoajalla molemmilla oli tontteja. Heikki Iiskola tökkäsi pallon tolppaan puolittaisesta läpiajosta jatkoajan alussa. Hetkeä myöhemmin Mikko Hautaniemi tälläsi loistavasta paikasta ohi. Hirvisuo kokeili myös maalirautojen kestävyyttä ja Markus Markkola ehti tuhlata huippupaikan, ennen kuin Justus Kainulainen paketoi sarjan illan toisellaan ajassa 72.41. TPS-puolustaja Janne Nurminen lähti riistämään laidan lähellä liian innokkaasti, mikä avasi Kainulaiselle tilan kääntyä ampua. Maalipaikka ei ollut jatkoajan lähellekään paras, mutta pallo viuhui tulisesti TPS-maalin takayläkulmaan.

Ottelun tilastot
Ottelusarjan keskustelut

Raportti: Jaakko Tiira

Nokian KrP – Classic 2–7 (voitot 3–3)

Nokian KrP ja Tampereen Classic kohtasivat tiistaina kuudennessa välieräpelissä nokialaisten kotikentällä Raholassa. Classic oli parempi maalein 7-2.

Selkä seinää vasten ollut Classic oli tehnyt jälleen kokoonpanomuutoksia. Vierasjoukkue tuli kentälle kovalla höngällä alusta alkaen. Ainoastaan 21 sekuntia oli pelattu kun Classic pääsi 1-0-johtoon Eemeli Salinin maalilla. Erä oli tasainen ja molemmilla oli muutamia paikkoja.

Puolustuspelaaminen oli tarkkaa. Classicin pallollinen peli oli laadullisesti parempaa, sillä KrP viljeli ajoittain erikoisiakin sokkosyöttöjä, mutta kaikkinensa voidaan puhua tiukasta kaksikymppisestä.

Toinen kaksikymppinen alkoi myös tasaisissa merkeissä. Ennen erän puoliväliä alkoi kuitenkin tapahtua. Ensin Classicin ykkönen nappasi pallon KrP:lta keskialueella. Ville Lastikka löysi Sami Johanssonin, joka laukoi Classicin 2-0-johtoon. Tästä meni vain minuutti ja 16 sekuntia, kun Classicin kolmonen leipoi kulmavaparista tilanteen Aaro Helinille, joka laukoi tilanteeksi Classicin 3-0-johtoon.

Sitten tapahtui outoja. Classic-vahti Lassi Toriseva yritti nopeaa ja pitkää avausta. Heitto meni reippaasti yli puolenkentän ennen ensimmäistä pomppua ja KrP:n pelaajat sekä koko penkki protestoivat, eivätkä keskittyneet peliin yhtään. Maalia ei nähty heti, mutta KrP-pakan sekoillessa Lastikka tarjoili toistamiseen Sami Johanssonille, joka vei vieraat 4-0-johtoon. Classic osui kolmesti alle kahteen minuuttiin.

KrP rauhoitti toimintaa ottamalla aikalisän ja sai rivinsä kuntoon. Erässä ei nähty enää maaleja, vaikka KrP sai yhden ylivoiman. Päätöserään mentiin Classicin neljän maalin johdossa.

Kolmoserä lähti hyvällä sykkeellä käyntiin. Ajassa 41.29 Juha Kivilehto syötti Alpo Laitilalle tyhjän paikan, joka iski vieraiden viidennen. Mielenkiintoinen yksityiskohta maalin taustalla oli se, että syötön tarjoillut Kivilehto on Laitilaa jopa 21 vuotta vanhempi.

KrP vastasi 29 sekuntia myöhemmin, kun viltistä kehiin nostettu Emil Eklund osui ensimmäisellä kosketuksellaan. Tämän jälkeen Salin iski kahdesti peräkkäin. Molemmat maali syötti Nico Salo, ja viimeiselle kympille lähdettäessä peli oli jo 7-1 Classicille.

Peli oli selkeästi jo ratkennut, ja kello pelattiin niin sanotusti pois, vaikka Mikko Laakso onnistui vielä viimeisellä minuutilla. Kuvaavaa viimeisellä kympillä oli KrP-vahti Miro Tuomalan turhautuminen, josta veräjänvahti laitettiin istumaan 2+10 minuutin käytösrangaistusta.

Ottelu oli lähes täysin Classicin hallintaa. Joukkue puolusti todella laadukkaasti, ja pystyi muun muassa nollaamaan KrP:n kivikovan ykkösviisikon. Myös pallollisen pelin laatu ja liike oli huomattavasti KrP:ta paremmalla tolalla.

Pisteiden valossa onnistujia oliva Salin (3+0), Sami Johansson (2+1), Salo (0+2) ja Lastikka (0+2). Toriseva torjui erinomaisesti maalillaan. Sarja ratkeaa torstaina seitsemännessä pelissä Tampere Areenalla.

Raportti: Joel Siltanen