UutisOiva: Salibandyn suomenmestarivalmentajalle yli kaksi vuotta vankeutta törkeästä huumaisainerikoksesta

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Hämeenkyrön paikallislehti UutisOiva sekä Yle uutisoivat tiistaina rikostapauksesta, jonka syylliseksi tuomittu on tuttu myös salibandypiireistä.

Hämeenkyröläinen perussuomalaisten kunnanvaltuutettu ja yrittäjä Jani Mikael Perkonmäki tuomittiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta sekä ampuma-aserikoksesta kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Tapaukset sattuivat Lapulla viime vuoden puolella. Oikeus katsoi, että syytetty myi 650 grammaa amfetamiinia ja 300 grammaa kannabista. Poliisi takavarikoi Perkonmäeltä myös käteistä rahaa 1500 euron edestä hänen omistamansa ravintolan tiloista. Huumekaupan kokonaisarvoksi arvioitiin 16 000 euroa.

Perkonmäki on myöntänyt syyllistyneensä törkeään huumausainerikokseen ja ampuma-aserikokseen, mutta on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Perkonmäki on toiminut salibandyvalmentajana liigatasolla. Hän on valmentanut Tampereen Kooveen, Tampereen Classicin ja Hämeenlinnan Steelersin naisten liigajoukkueita. Classicissa hän saavutti apuvalmentajana SM-kultaa ja Suomen Cupin mestaruuden kaudella 2014-15. Viimeisin pääsarjapesti Perkonmäellä oli Steelersin peräsimessä kaudella 2016-17, joka päättyi marraskuussa kesken kauden potkuihin.

Huomionarvoista on myös se, että Perkonmäki toimi aiemmin vanhempana konstaapelina Pirkanmaan poliisissa. Viime vuodet Perkonmäki on toiminut ravintolayrittäjänä Pirkanmaalla.

Tämän tason rikosten tekijöiden henkilöllisyyksiä ei yleensä julkaista, mutta Perkonmäen tapauksessa politiikan myötä tullut merkittävä yhteiskunnallinen asema vaikutti uutisointiin. Perkonmäen valmennusurasta ja poliisitaustasta kerrotaan ensi kerran tässä aiheeseen liittyvässä uutisessa.