Viikon top 5

Viikon top 5: Divarin pudotuspelien tehokeväät – kärjessä liigakentiltä tuttuja nimiä

14.03.
2021
Viikon top 5

Ville Lastikka ei jäänyt kylmäksi kevään 2016 pudotuspeleissä. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime viikolla niputimme liigahistorian tehokkaimmat pudotuspelikeväät yksilöiden osalta. Tällä viikolla hypätään sarjaporrasta alemmas ja divarikeväiden kovimpiin pörssinimiin.

Divarin pudotuspelejä on pelattu keväästä 2015 lähtien.

5. Nico Jonaeson, Steelers (2016) 10+9=19, 10 ottelua

Kevään 2016 pudotuspelit ovat olleet Divarin lyhyen pudotuspelihistorian ehdottomasti parhaat. Ei vähiten sen takia, että viidenteen otteluun venyneissä finaaleissa kohtasivat hämäläiset kilpakumppanit LaSB ja Steelers. Tuon kevään jälkeen liigaan nousseissa joukkueissa nähtiin myös useita sittemmin liigakentillä meritoituneita pelaajia, muun muassa finaalisarjaan tehot 4+3 tehtaillut Nico Jonaeson.

4. Heikki Hätönen, LaSB (2016) 15+4=19, 9 ottelua

281 liigaottelua urallaan pelannut Hätönen debytoi pääsarjassa jo kaudella 2004-05. Kevät 2016 lienee kuitenkin Lammilta lähtöisin olleelle hyökkääjälle kentie uran hienointa aikaa. Hän johdatti tuolloin Lammin Salibandyn tunnetun kyläseuran liigaan ja iski edelleen voimassa olevan Divarin pudotuspelien maaliennätyksen. Tuon kevään ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Hätönen takoi pallon kuudesti ÅIF:n verkkoon.

3. Markus Hautaoja, Karhut (2017) 9+12=21, 9 ottelua

Porilaishyökkääjä yltyi keväällä 2017 kovaan lentoon. Runkosarjassa Hautaoja iski 25 ottelussa 26 pistettä ja jäi pudotuspeleissä vain viiden pisteen päähän. Sittemmin Steelersiin siirtyneen hyökkääjän vahva kevät jäi kuitenkin laihaksi lohduksi Welhojen vietyä finaalisarjan ja suoran nousun voitoin 3–1. Vuotta myöhemmin Karhut voitti Divarin ja nousi liigaan, mutta Hautaojan kontribuutio tehojen valossa jäi muotoon 1+1=2.

2. Tino Nivala, LaSB (2016) 11+10=21, 9 ottelua

Lammilainen LaSB-ikoni oli aikanaan nostamassa kyläseuraa kolmosdivarista kakkoseen. Divarin ”unelmafinaaleiksi”-tituleeratussa finaalisarjassa Nivala oli iskussa. Hän summasi avausotteluun tehot 2+2 ja koko sarjaan 4+6.

1. Ville Lastikka, Steelers (2016) 12+12=24, 10 ottelua

Lastikka ei ole pidä hallussaan pelkästään Divarin yhden kauden piste-ennätystä vaan on koko Divarin lyhyen pudotuspelihistorian tehokkain pelaaja 37 pisteellään. Keväällä 2016 Lastikka herkutteli kaksi viiden pisteen iltaa puolivälierissä LNM:ää (1+4) ja välierissä Blue Foxia (3+2) vastaan. Hävittyjen divarifinaalien jälkeen nykyinen maajoukkuehyökkääjä suuntasi kaudeksi Sveitsiin, josta matkaan tarttui käkikellomaan mestaruus ennen paluuta Steelersiin.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira