Liigat

Ville Hirvisuo löi piste-ennätyksensä uusiksi, ex-seuran pomo näkisi hänet ”unelmahankintana” – ”Olen jatkamassa Tepsissä myös ensi kaudella”

04.03.
2021
Liigat

TPS:n ykkössentteri Ville Hirvisuo paukautti piste-ennätyksensä uusiksi runkosarjassa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS kohtaa puolivälieräsarjassa SPV:n. Pääkallo jututti mainion runkosarjan turkulaisten riveissä pelannutta Ville Hirvisuota, joka myös valotti ensi kauden suunnitelmiaan.

– Mukava vastustaja. Tietysti, kun SPV:tä vastaan pelaataan, niin toivoisi että olisi katsojia. Seinäjoella on hyvää möykkää ja katsomosta huudellaan välillä törkeyksiä, mistä meidänkin jengi syttyy, Hirvisuo luonnehtii tulevaa puolivälierävastustajaa.

TPS keräsi runkosarjassa 23 pistettä SPV:tä enemmän. Se on sitä kautta selvä ennakkosuosikki sarjaan lähdettäessä. SPV osoitti venymiskykyään Suomen Cupissa, mutta ei varsinaisesti säväyttänyt runkosarjassa. Hirvisuo pohtii, että seinäjokisia vastaan pitää olla jatkuvasti hereillä.

– SPV on jengi, joka saattaa pelata huonosti, mutta tehdä viiteen minuuttiin neljä maalia ja tehdä maaleja paikoista, jotka eivät edes ole maalipaikkoja. Siellä on tosi vaarallisia yksilöitä.

– Uskon kuitenkin, että ollaan vahvoilla jos puolustetaan yhtä hyvin, kuten kevättä kohden puolustettiin.

Kahden vuoden projekti

TPS oli runkosarjan suurin parantaja. Se keräsi peräti 13 pistettä enemmän kuin viime kaudella. Maalimäärät kuitenkin pysyivät lähes samoina. Maaliero koheni kuudella maalilla.

– Viime kaudella oli aika yskähteleväinen alkukausi. Ekaan yhdeksään peliin taisi tulla kolme voittoa. Nyt oltiin alusta asti valmiimpia. Joukkue oli hitsaantunut enemmän yhteen. Sehän parani viime kaudellakin loppua kohti. Pleijarit jäi kesken ja siinä oli hyvä flow päällä. Jatkettiin siitä sitten tänä syksynä.

Hirvisuo palasi Ruotsista kasvattajaseuraansa viime kaudeksi. Myös TPS:n valmennus vaihtui ennen viime kautta. TPS-sentteri sanookin, että meneillään on kahden vuoden projekti. Sellaisena hän sanoo nähneensä TPS:n Visbystä palatessaan.

Projektin aikana TPS:n kivijalka, tiivis ja laadukas puolustuspeli on pysynyt. Maalimäärät ovat kuitenkin olleet kasvussa.

– Kyllä se taitaa pitää edelleen paikkansa, että puolustamalla voitetaan mestaruudet. Nyt meiltä kuitenkin löytyy kovia yksilöitä ja kovia maalintekijöitä, sellaisia snaippereita, joita Tepsi on aiemmin kaivannut. (Miko) Kailiala ja (Mikko) Hautaniemi etunenässä. Sitäkin kautta maalimäärät ovat nousseet.

Piste-ennätys uusiksi

Hirvisuo, 28, debytoi TPS:n liigamiehistössä kaudella 2010-11. Pisteiden valossa tämä kausi oli monipuolisen pelaajan paras kausi. 18+15=33 on lähes 200 runkosarjapeliä pelanneen Hirvisuon oma henkilökohtainen piste-ennätys. Viime kaudesta hän paransi peräti 22 pistettä. Onko mies siis elämänsä vireessä?

– Varmaan pisteiden valossa joo.

– Viime kausi oli aika hankala. Tilastotkin valehtelee siinä mielessä. Viime kaudella heiteltiin paikalta toiselle ja kesti hetken tottua liigan vauhtiin. Parannus tietenkin näyttää tosi hyvältä, mutta ehkä se kuvastaa paremminkin sitä, että viime kausi oli heikomman puoleinen.

– Tällä kaudella satuin osumaan. Ollaan treenattu hyvin ja saatu kentän kanssa työstää pitkään. Se tuottaa tulosta. Kai sitä nyt voi sitten sanoa, että jos yhdeksännellä liigakaudella tekee piste-ennätyksensä, niin on elämänsä kunnossa.

Hirvisuo on pelannut TPS:ssa niin sentterinä, laiturina kuin puolustajanakin. Tämän kauden hän aloitti ykköskentän vasemmassa laidassa, mutta siirtyi sentteriksi Eero Jalon palattua kokoonpanoon.

Keskushyökkääjän tontti on ehdottomasti mieleisempi, Hirvisuo sanoo.

– Kentänkin pelissä näkyy se, että tulee righti vasemmalle. ”Vääränpuoleisena” huomasi, että se monipuolistaa tosi paljon peliä ja peliä pystyy tekemään molemmilta laidoilta. Vastahyökkäyksiin kätisyys vaikuttaa eniten. Classicin porukassakin näkyy, kun on poikkarimahdollisuus. Sitä vastaan on vaikeampi puolustaa ja se on veskarillekin vaikeampi.

Hirvisuon nimi nousi pudotuspelien kynnyksellä siirtospekulaatioihin. Hän vaihtoi kaudeksi 2017-18 tuolloin Allsvenskanissa pelanneen Visbyn riveihin ja oli toisella kaudellaan nostamassa gotlantilaisia liigaan. SSL-pelit vaihtuivat kuitenkin kotoiseen liigan.

Visbyn seurapomo heitti löylyä siirtokiukaalle alkuviikosta Innebandymagazinetin haastattelussa. Joakim Bandholtz sanoi haluavansa Hirvisuon takaisin Ruotsiin. Hän luonnehti turkulaista unelmahankinnaksi niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

– Voin sanoa sen verran, että viihdyin siellä tosi hyvin ja Ruotsiin palaaminen voisi jossain vaiheessa kiinnostaa. Mutta tällä hetkellä olen jatkamassa Tepsissä myös ensi kaudella.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira