Liigat

Welhojen F-liigajoukkue saa uuden päävalmentajan – ”Fyysisten testien tulokset kestävät vertailun naisten maajoukkueeseen”

08.03.
2021
Liigat

Welhojen naisten joukkue harjoittelee jatkossa säännöllisesti C-poikien kanssa. Kuva: Esa Jokinen

Kuopion Welhojen naisten päävalmentaja vaihtuu. Kaksi edellistä liigakautta kuopiolaisia valmentanut Panu Lappi tekee tilaa Henri Niskaselle.

F-liigan B-lohkossa jatkavaa Welhoja valmentaa ensi kaudella Henri Niskanen, joka on seuran tiedotteen mukaan toiminut eritasoisissa valmennustehtävissä kaikkiaan jo 12 vuoden ajan.

Welhoissa jo aiemmin toiminut Niskanen on ollut juniorivalmentajana myös jyväskyläläisissä seuroissa. Seuravalmennuksen ohella hän on toiminut valmentajana myös Salibandyliiton C- ja D-poikien maajoukkuetiellä ja U16-maajoukkueleirillä.

– Parin edellisen kauden ajan ollaan päästy tekemään yhteistyötä poikajunioreiden ja naisten
edustusjoukkueen kanssa yhteisharjoitusten ja harjoituspelien muodossa. Tämän myötä minulle on muodostunut erittäin positiivinen kuva naisten joukkueen toiminnasta. Joukkue on täynnä motivoituneita urheilijoita ja odotan innolla että pääsen tekemään yhteistyötä heidän kanssaan, Niskanen sanoo Welhojen tiedotteessa.

Yhteistreenit C-poikien kanssa

Jatkossa naisten yhteistyö poikajunioreiden kanssa Kuopiossa vain tiivistyy, sillä naisten F-liigajoukkueen viikoittainen lajiharjoittelu yhdistetään kahdesti viikossa seuran C-poikien kanssa. Jo päättyneellä kaudella tätä yhteistyötä tehtiin kauden aikana epäsäännöllisesti.

– Poikapuoli ja naiset liikkuvat pelillisesti samanlaisten haasteiden parissa, jolloin yhteistoiminnalla pääsemme nostamaan harjoittelun laatua entisestään, kun kaikille pelaajille löydetään sopivan tasoinen vastustaja harjoitteluun. Tavoitteena on nostaa harjoittelun vastetta sille tasolle, että voidaan realistisesti puhua sarjanousun tavoittelusta (A-lohkoon), Niskanen kertoo tiedotteessa.

Edellinen päävalmentaja Lappi, joka työskentelee myös seuran toiminnanjohtajana, jatkaa Niskasen valmennusryhmässä, kuten myös fysiikkavalmentaja Samu Koskinen ja maalivahtivalmentaja Tuomas Kallinen. Valmennustiimin täydentää joukkueen monivuotinen kapteeni Niina Pitkänen.

– Olemme olleet järjestelmällisiä pelin opiskelun sekä fyysisen harjoittelun suhteen, ja saavuttaneet näissä merkittävää kehitystä jo tähän mennessä: joukkueen pallollinen pelaaminen on ollut sarjan kärkitasoa, ja fyysisten testien tulokset kestävät vertailun vaikkapa naisten maajoukkueeseen, Panu Lappi arvioi tiedotteessa.

– Huolimatta siitä, että kehitystä on jo saavutettu, on meillä tarve nostaa arjen tekemisen rimaa korkeammalle – siinä viikoittainen yhteistoiminta poikien kanssa on avainasemassa.

Welhot vakinaistaa

Henri Niskasesta tulee Welhojen vakituinen työntekijä, kuten myös Tommi Paanasesta, sillä seuran hallitus on päättänyt vakinaistaa heidän työsuhteensa ikäluokkavastaavina, jotka johtavat Welhoissa heille osoitettujen ikäluokkien valmennustoimintaa.

Niskasen vastuulla ovat yläkouluikäiset ja Paanasen alakouluikäiset.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola