Ykkösviisikko liekehti Raholassa – KrP kaatoi Classicin ja tasoitti välieräsarjan

KrP:n ykkönen oli myrkkyä Classicille. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja Tampereen Classic kohtasivat toisessa välieräpelissä maanantaina Raholassa. KrP tasasi puntit voittamalla Classicin loppuluvuin 7-5.

KrP aloitti pelin hyvin. Jere Mattila ja Joona Rantala osuivat avauskympillä ja Simo Paulaharju vei kotijoukkueen siirretyn rangaistuksen aikana 3-0-erätaukojohtoon. Classicilla oli avauserässä omat saumansa, mutta KrP oli erittäin tehokas ja vei erän puhtain lukemin Miro Tuomalan torjuntojen siivittämänä.

Sama jatkui toisessa erässä. Vain puolen minuutin pelin jälkeen Henri Johansson vei kotijoukkueen 4-0-johtoon. Ajassa 43.00 Johanssonin toinen osuma vei KrP:n jo 5-0-johtoon. Ajassa 24.04 Sami Johansson iski Classicin avausmaalin viimeistellen hyvin pelatusta vastahyökkäyksestä.

Jere Pulkkinen kavensi viisi minuuttia ennen erätaukoa, mutta se jäi laihaksi lohduksi. Rantala jatkoi loistoesityksiään ja maalasi tarkalla kudilla pelin tilanteeksi 6-2 ja niistä lukemista lähdettiin toiselle erätauolle.

Kahden erän perusteella KrP oli hyvä pallon kanssa, siinä missä Classicin kone yski. Toisekseen KrP:n liike oli paremmalla tolalla kuin sarjan ensimmäisessä kohtaamisessa lauantaina. Classicin puolustus oli myös harvinaisen lepsua ja joukkue ylipelasi monessa tilanteessa.

Kolmoserässä Classic sai painostusta aikaiseksi ensimmäisellä kympillä, mutta KrP:lla oli omat tonttinsa. Pulkkisen illan toinen toi vieraat kolmen maalin päähän. Ajassa 52.18 Vili Liponen sujautti pallon etuyläkulmaan ja loppua kohden KrP oli tukevassa johdossa.

Classic otti aikalisän ja lähti pelaamaan ilman maalivahtia 7-3-tilanteessa. Ajassa 56.09 Eemeli Salinin tälli löysi KrP-verkkoon ja viimeisillä minuuteilla riitti vielä jännättävää. Kaksi minuuttia ja viisi sekuntia ennen loppua Sami Johanssonin huipputarkka kuti toi Classicin kahden maalin päähän. 58.35 KrP otti happea aikalisän muodossa.

Vaikka Classic sai aikaiseksi hyvän kirin, oli KrP:n kokonaisesitys hyvä, ja joukkue oli pääosin hyvin terävä maalipaikoissaan. KrP puolusti oikein mallikkaasti ja Tuomala torjui erinomaisesti maalillaan.

KrP:n ykkönen oli kovalla pelipäällä ja vastasi viidestä joukkueen maaleista. Kuvaavampaa oli vieläpä se, että Classic yritti peluuttamalla välttää oman ykkösensä joutumista sen pihteihin. Classicin ykkönen oli myös tärkeässä roolissa iskien kaikki vieraiden osumat. Ilta oli Johanssoneiden, sillä KrP:n Henri onnistui pistein 2+2 ja samassa tempussa onnistui Classicin Sami.

Sarja jatkuu keskiviikkona Tampere Areenalla.

Maanantain toisessa pelissä TPS isännöi Oilersia Turussa. Oilers otti toisen kiinnityksen finaaleihin voittamalla lukemin 6-2.

Oilersin iskettyä avausmaalin ajassa 7.03, kuittasi TPS:n Toni Salminen jo 13 sekunnin päästä. Pidemmän päälle ottelu oli kuitenkin Oilersin näytöstä ja joukkue johti kolmoserässä 6-1. TPS kavensi vielä kerran, mutta ottelusta ei sinänsä jäänyt jossiteltavaa.

Oilers-puolustajat olivat hyvässä iskussa. Antti Suomela oli ottelun tehokkain pistein 2+1 ja Jani Rauhala osui kahdesti. Muita kahden pisteen miehiä olivat Rasmus Kainulainen (0+2) ja Markus Markkola (1+1).

Sarja jatkuu keskiviikkona Tapiolan Urheilutalossa.