Blogi: Uutisia rapakon takaa

Indiansin Teppo Salo tähdittää NAFL:ia kesällä. Kuva: Juha Käenmäki

Indiansin Teppo Salo tähdittää NAFL:ia kesällä. Kuva: Juha Käenmäki

Fort Worth Jaguarsin osalta pidimme joukkuepalaverin 17.4. jossa pääsimme tutustumaan paremmin joukkuetovereihimme maailmalla. Samalla joukkueen omistaja Brian Radichel kävi läpi NAFL:n ja joukkueen uutisia.

Isoimpana uutisena poimittakoon se, että tällä hetkellä muun muassa EU:n alueelta ei pääse matkustamaan Yhdysvaltoihin ilman erikoislupaa (valitettavasti salibandyn pelaamisella ei erikoislupaa saa). Isolla kirkolla päätetään rajanavauspolitiikasta toukokuun alkupuolella, joten joudumme valitettavasti jännittämään tätä päätöstä. Tavoitteena on avata rajat toukokuun puoleen väliin mennessä.

NAFL on kuitenkin linjannut, että eurooppalainen ja varsinkin suomalainen salibandy on se tuote, mitä rapakon taakse halutaan. Jos ei rajat aukea, koko NAFL-kausi jää odottamaan alkuaan myöhemmälle ajankohdalle. Tämä päätös on ajoitettu tällä hetkellä toukokuun 15.-16. päivien tienoille.

Sarjan tuomaritaso tulee olemaan myös varmasti hyvin kilpailukykyinen, sillä sarjaan on kiinnitetty kansainvälistä tuomariosaamista.

Joukkueen sisältä isoja uutisia on toki myös.

Kovimpana uutisena pari F-Liiga/Divari-tason pelaajajulkistusta (Teppo Salo ja Atte Silvennoinen) ja muutama muu kova nimi on vielä tulossa. Kaiken kaikkiaan joukkueemme on nyt kasassa (muutama ”ehkä”-pelaaja saattaa vielä joukkoon liittyä).

Lisäksi Fort Worthin kotihalli on löytynyt Teksasin Arlingtonista, joka sijaitsee Fort Worthin ja Dallasin välissä. Halli kantaa nimeä Elzie Odom Athletic Center, joka on nimetty Arlingtonin entisen pormestarin mukaan. Myös peliohjelma tuli julki ja hieman yllättäen parille päivälle on suunniteltu jopa kaksi peliä yhdelle joukkueelle. Kausi alkaa Jaguarsin osalta kesäkuun 18. päivä, kun Kalifornian auringon alla vastaan tulee kotijoukkue Fresno Force.

Talouspuoleltakin saimme hyviä uutisia, sillä joukkue on saanut vakuutettua kaikki pelaajat.

Joukkueen sponsoreiden etsiminen on käynnissä ja teksasilaishengessä mm. paikallisiin moottoriurheilutapahtumiin on lähdetty mainostamaan salibandya ja Jaguarsia.

Kannustetaan nyt samalla kaikkia tukemaan suomalaista salibandyn maailmanvalloitusta, jos vain siihen on mahdollisuus. Minuun voi ottaa yhteyttä kaikissa sponsorointiin liittyvissä asioissa sähköpostitse. Myös koko seuraa voi tukea ja erilaisia sponsoripaketteja on tarjolla. Niitäkin voi tiedustella minun kauttani.

Pyrin myös olemaan NAFL:n ajan aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja minua voi seurata Instagramissa: @samiilonen.

NAFL News

We had a Jaguars team meeting on April 17th, where we were finally able to get to know each other better across the globe. At the same time Team President Brian Radichel shared some news from the NAFL and the team.

The biggest news was that, as for now, USA has an entry ban form anyone from the EU area, among others. They will revisit this early-mid May and the hope is that the entry ban may be lifted by Mid-May. All we can do here now is to wait anxiously for their decision.

NAFL has recognized that the floorball brand they want to present is the European floorball culture, so the league has decided that the inaugural season won’t happen in the summer of 2021 without European players.

Also, the referees will come mostly from across the floorball world, so the judicial part of the game should be very high as well.

The Jaguars team had some exciting news to share as well.

One of the bigger news is that we have announced a few top-level Finnish players to the team and there may be still more yet to be announced. All-in-all, we now have a full team and there might still be a few more additions if they decide to tag along.

We have also found our home from Arlington, Texas, which is located in between Dallas and Fort Worth. Elzie Odom Athletic Center, which is named after a former Arlington mayor, will serve as the home field for us. We also received the dates on which we’ll play and as a little surprise, we will play 2 games a day few times. The season will start for us on June 18th, when we face the home team Fresno Force under the Californian sun.

There was also some news on the financial front. The team was able to find insurance plans for the players

Team management, as well as the players, have started to look some sponsorship opportunities and for example in a very Texas spirit, there will be Jaguars presence in some motor sport events on the local Speedway.

I will take this opportunity to encourage everyone, to their best capabilities, to help out the Finnish Floorball overtake on possibly the biggest stage in floorball. For all the sponsorship opportunities you can contact me via email . The team also provides some sponsorship deal packages, so if you’re interested to help out the whole team, you can also contact me on those.

I will try to be as active as possible on social media during NAFL and you can give me a follow on Instagram @samiilonen.