Liigat

Casper Pfitzner näki tämän kevään opin paikkana Oilersille – uran jatko vielä avoinna: ”Haluan tämän jengin kanssa vielä jotain voittaa”

11.04.
2021
Liigat

Oilersin prosessi nytkähti taas askeleen eteenpäin, mutta hopea ei lämmittänyt Casper Pfitzneriä. Kuva: Esa Takalo

Casper Pfitzner oli ottelun jälkeen murtunut mies. Arvatenkin. Hän sanoi kuitenkin Pääkallolle, ettei Classicin juhliin päättynyt neljäs finaali välttämättä ollut kokeneen pelimiehen komean uran viimeinen liigapeli.

Oilers tuli sunnuntai-illan näytökseen terävästi. Se pelasi ensimmäisessä erässä ehkäpä koko finaalisarjan parhaan kaksikymmpisensä ja vei huippupaikat 6–2. Lassi Torisevan huippupelastukset pitivät lukemat kuitenkin yhdessä-nollassa. Toisesta erästä lähtien Classic hyppäsi kuitenkin kuskin paikalle ja juhli lopulta selkein 8–3-lukemin.

– Vähän puhuttiin ekalla erätauolla, että hyvä peli ollut, mutta pitää vielä petrata. Tokassa erässä ei enää pelattu suoraviivaisesti palloa syvään ja jouduttiin ottamaan aika paljon kääntöjä vastaan. Jälleen kerran se maltti vähän loppui ja kaveri pääsi rankaisemaan aika pirun hyvin niistä, pettynyt Pfitzner tiivisti.

Isossa kuvassa Oilersin kausi oli kuitenkin vahva. Se pääsi aiemmin vaivanneesta ailahtelusta eroon. Hyvän ja huonon päivän ero oli Classicin jälkeen sarjan pienin.

– Tämä oli yksi tasapainoisimmista kausista, 13. kautensa Öljymiehissä päättänyt Pfitzner totesi.

– Oltiin koko runkosarja kärkisijoilla. Saatiin pidettyä samoja viisikoita kasassa, mikä oli mun mielestä tosi tärkeää. Aikaisemmilla kausilla on ollut aika paljon vaihtuvuutta. Nuoremmatkin pelaajat ovat runkosarjan aikana oppineet, miten pelejä voitetaan.

Pudotuspeleissä Oilersilla oli hyviä hetkiä ja se esitti muutamia huimia nousuja. Finaalisarjassa espoolaisista ei kuitenkaan ollut haastamaan Classicia.

– Saatiin pleijareissa hyvä opetus siitä, mitä siellä ihan huipulla vaaditaan. Se on lopulta aika pienistä asioista kiinni.

– Mitä haluaisin tuleville kausille on, että ruvettaisiin miettimään näitä asioita jo vähän aiemmin runkosarjan aikana. Mitä se johtoasemapelaaminen tai kypsä salibandy on ja mitä halutaan pleijareissa olla, eikä tarvisi etsiä itseämme siellä.

Oilersin kautta ja Heikki Luukkosen neljä vuotta johtaman prosessin voisikin siis kuvailla edenneen siihen pisteeseen, että nyt runkosarjassa vaadittava perustaso on hanskassa. Seuraava askel on saada pudotuspeli-Oilers iskuun.

Pfitzner allekirjoittaa näkemyksen.

– Toivon että kevään ja kesän mittaan jengi miettii, mihin asioihin kaaduttiin ja, missä asioissa voidaan olla kevään parhaissa peleissä muutaman napsun parempia jo ennen kuin ne pudotuspelit alkavat uudestaan.

– Tämä on opin paikka, mutta meillä on paljon fiksuja äijiä, jotka osaavat ottaa tästä opikseen. Jos jatkan tästä vielä, niin aion tätä asiaa tuoda vielä enemmän esiin.

Pfitznerin jatkosta on arvuuteltu parin viime kauden alla. Syyskuussa 30 vuotta täyttävä hyökkääjä ei osannut sanoa tuoreeltaan finaalin jälkeen juuta eikä jaata jatkokuvioihin.

– On aika auki vielä. Ei tämä hopea lämmitä ollenkaan. Haluan tämän jengin kanssa vielä jotain voittaa, Pfitzner päätti.

Vieressä pää painoksissa haastattelua kuunnelleella Oilers-vahti Joonas Kaltiaisella oli kuitenkin selkeä näkemys pitkäaikaisen joukkuekaverin jatkosuunnitelmiin.

– Kyllä se jatkaa, 14 kertaa torjunut Kaltiainen heitti.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira