Liigat

Classic on mestari! – Ennätysmies Johansson mätti pisteitä finaalien loppuun asti

11.04.
2021
Liigat

Classic oli läpi finaalisarjan askeleen ellei useamman Oilersia edellä. Pudotuspelien ykköshahmo Sami Johansson lisäsi pistesaldoaan sunnuntainakin. Kuva: Jarmo Koskela

Tampereen Classicin dynastia ei murtunut tänäkään keväänä. Miesten F-liigan neljännessä finaalissa Espoossa Classic kaasutti Esport Oilersilta toisessa erässä karkuun. Classic voitti pelin 8-3 ja koko finaalisarjan puhtaasti 4-0.

Finaalisarjasta tuli lopulta miesten F-liigan pudotuspelikevään ainoa ottelusarja, joka päättyi suoraan neljässä ottelussa. Classic oli välieräsarjassa Nokian KrP:ta vastaan jo tappiolla otteluvoitoin 2-3, mutta kuusi peräkkäistä voittoa nostivat Classicin jälleen mestariksi. Se oli Classicille viides putkeen, millä se sivuaa aiemman dynastian SSV:n ennätystä perättäisten miesten mestaruuksien määrässä.

Esport Oilers aloitti sunnuntaina väkevästi kotikaukalossaan Tapiolan urheiluhallissa, mutta ei pysynyt lopulta tehokkaiden tamperelaisten perässä.

Oilers oli ensimmäisessä erässä todella vahva ja pakotti Lassi Torisevan useaan huipputorjuntaan. Torisevakin oli lopulta voimaton ajassa 16.43, kun Rasmus Kainulainen tälläsi oikealta laidalta suoraan Markus Markkolan erinomaisesta syötöstä.

Tamperelainen maalikimara

Classic tasoitti heti toisen erän alkajaisiksi. Kakkoskentällinen pääsi kääntämään vastaiskuun, jonka päätteeksi Juha Kivilehto puttasi aivan maalin edestä pallon sisään. Maalin pohjustivat syöttöpisteen saanut Oskari Heikkilä sekä Eetu Sikkinen. Osuma oli puolustajakonkari Kivilehdolle pudotuspelikevään ensimmäinen.

Reilut pari minuuttia myöhemmin iski jälleen Oilers. Markus Markkola pääsi laukomaan keskeltä saatuaan kulmavapaalyönnin Rasmus Kainulaiselta suoraan lapaan.

Tämän jälkeen esiin nousi Classicin tehokkuus. Tamperelaiset iskivät viisi kertaa noin kymmenessä minuutissa. Vuorollaan iskivät Nico Salo, Tuukka Salo, Janne Lamminen, Eetu Sikkinen sekä Sami Johansson rangaistuslaukauksesta.

Erän lopulla molemmat joukkueet saivat rankkarit 15 sekunnin välein. Johansson laukoi Classicin pilkun vuorenvarmasti yläkulmaan, mutta Justus Kainulainen laukoi Oilersin rankkarin tolppaan. Näin kahden erän jälkeen Classic johti jo 6-2.

Johansson vankisti piste-ennätystä

Seuraava maali nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun Johansson iski taas.

Oilersin Rasmus Kainulainen kaunisteli numeroita ajassa 53.03, kun upotti kavennuksen etukulmasta maalin kattoon ylivoimalla ilman maalivahtia.

Sitten ylivoimalle pääsi Classic, ja kukapas siinä rankaisikaan: Johansson löysi jälleen kerran maalin yläkulman ajassa 55.23.

Neljäs finaali kruunasi Johanssonin mielettömän kevään. Hän paransi yhden kauden pudotuspelien piste-ennätystä lopulta peräti 17 pisteellä. Johansson nettosi sunnuntaina pisteet 3+1 ja nosti playoffsien pistemääränsä 16 ottelussa hurjiin lukemiin 31+18=49.

Vajaat pari minuuttia ennen loppua Johanssonilla oli mahdollisuus iskeä jopa uusi tasakymmenluku rikki, mutta Oilers-maalivahti Joonas Kaltiainen peitti yrityksen.

Viimeisellä minuutilla vielä Oilersin Tuomas Iiskola joutui suihkuun osuttuaan myöhässä Eetu Sikkisen jalkoihin.

Ottelun tilastot

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola