Classic vahvistuu Krister Savosella – ”Tulevat MM-kotikisat ovat itselleni tärkeä asia”

Krister Savonen palaa Classiciin. Arkistokuva: Esa Takalo

Krister Savonen palaa Classiciin. Arkistokuva: Esa Takalo

Kaksinkertainen maailmanmestari ja maailman parhaisiin puolustajiin kuuluva Krister Savonen palaa Suomeen. Ensi kauden seura on ennestään tuttu Tampereen Classic.

Savonen edusti kaksi viimeistä kautta Sveitsin kärkijoukkueisiin kuuluvaa SV Wiler-Ersigeniä. Alppimaan vuosissa oli omat haasteensa, kuten Savonen kertoi Classicin tiedotteessa.

– Ensimmäinen kausi Sveitsissä katkesi koronaan ja toisessakin oli omat haasteensa epidemian ja loukkaantumisen kanssa. Tämä viimeinen kausi oli sinällään henkisesti raskas, kun kausi oli poikki kolme kuukautta ja runkosarjan viimeisessä ottelussa tuli vielä aivotärähdys, jota parantelin seitsemän viikkoa, – onneksi silti pääsin Superfinaaliin pelille ja vaikka siitä tuli tappio niin kokemus oli silti hyvä.

Suomen liigaa Savonen on pelannut 253 ottelun verran ja tehoin 64+99. Puolustaja on juhlinut Classicin kanssa neljää Suomen mestaruutta ja yhtä Champions Cupin voittoa.

Miesten MM-kisoissa Savonen juhli MM-kultaa 2016 ja 2018. Vuosina 2017 ja 2018 Savonen arvostettiin maailman toiseksi parhaaksi pelaajaksi, mutta monen vuonna hän on ollut eritoten listauksen paras puolustaja.

– Tulevat MM-kotikisat ovat itselleni tärkeä asia ja koin, että palaamalla tuttuun ja stabiiliin ympäristöön saan itsestäni eniten irti. Eikä pidä vähätellä perheen ja kavereiden merkitystä paluun mahdollistajina. Classic on upea organisaatio ja tavoite on taistella huippuvalmennuksen ja pelikavereiden kanssa kaikista jaettavissa olevista pytyistä kynsin hampain, Savonen kommentoi.

Classicin kauden 2021-22 joukkue julkaistaan toukokuun aikana.