Liigat

Classic vakuuttavalla esityksellä F-liigan finaaleihin – Sami Johansson teki kaikkien aikojen piste-ennätyksen pudotuspeleissä

01.04.
2021
Liigat

Sami Johansson (vas. ) ja Eemeli Salin olivat jälleen vaikeasti pideltävissä. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja Nokian KrP mittasivat toisiaan torstaina miesten F-liigan seitsemännessä välieräpelissä Tampereella. Classic voitti pelin 10-4 ja etenee F-liigan finaaleihin otteluvoitoin 4-3.

Tällä kertaa KrP oli tehnyt kokoonpanomuutoksia. Ykköskentän alle oli siirretty Morics Krumins ja Jere Mattila siirtyi kakkoskentän taakse.

Classic antoi KrP:n pitää palloa melko rauhallisesti omalla alueella, mutta antoi paljon painetta puolenkentän jälkeen. Siitä seurasi Classicin monia vaarallisia ylivoimahyökkäyksiä. Avausmaalissa tamperelaisten ykkönen prässäsi pallon keskialueella ja Eemeli Salin purjehti maalintekoon.

Toisessa maalissa prässi tapahtui KrP:n alueella ja Classicin saatua pallon, pari laatusyöttöä johti Sami Johanssonin osumaan maalin edestä. Maukkaan syötön tarjoili Ville Lastikka.

KrP:lla oli pallollisen huolellisuuden kanssa tekemistä ja puolustuspeli ei ollut yhtä tasapainoista kuin kotijoukkueella varsinkaan tilanteenvaihdoissa. KrP sai kyllä alkuun muutamia hyviä paikkoja, mutta aivan kovimmat laatupaikat loistivat poissaolollaan. Joukkue oli kuitenkin pelissä paremmin mukana alusta alkaen kuin tiistain toisessa pelissä.

Toiseen erään KrP tuli paremmalla otteella. Valtteri Viitakosken komea soolo kavensi tilanteeksi 2-1 vain parin minuutin pelin jälkeen. Tasoitusosumakaan ei ollut kaukana, mutta Classic piti johtonsa. Erän toisella kympillä Classicin kolmonen osui, kun Tuukka Salon laukaus livahti verkkoon melko kaukaa.

Erätauolle oltiin menossa lukemista 3-1, mutta viimeisellä minuutilla KrP hassasi pallon keskialueella ja Sami Johansson kävi rankaisemassa KrP:ta neljännen kerran. Vaikka KrP oli jo parempi kakkoserässä niin Classic esiintyi hyvin varmasti ja pelasi välillä melko pitkiäkin palloralleja rytmiä halliten.

Kolmoserän alkuminuuteilla KrP sai ylivoiman. Classic kesti pakkopelin, mutta sen jälkeisestä vapaalyönnistä Mikko Laakso pääsi kaventamaan. Ajassa 47.01 Mikko Leikkasen tarkka laukaus vei Classicin takaisin kolmen maalin johtoon. Tästä meni vain 15 sekuntia, kun Janne Lammisen kuti livahti sisään ja peli oli 6-2. KrP otti aikalisän ja rupesi pelaamaan rohkeasti ilman maalivahtia.

Classic osui tyhjiin neljästi ja KrP maalasi pari lohtuosumaa. Ottelun hahmo oli viidesti maalannut Sami Johansson, joka rikkoi jo nyt Mika Kohosen kakkien aikojen pudotuspeliennätyksen 12+20. Ottelun jälkeen Johanssonin saldo on 21+12 ja hän on samalla tasoissa kaikkien aikojen maaliennätyksen kanssa, joka on Miko Kailialan nimissä kaudelta 2016-17.

Pelillisesti Classic jatkoi siitä mihin se jäi tiistaina kuudennessa ottelussa. KrP pystyi paikoin haastamaan Classicia hyvin, mutta kokonaiskuvassa Classic oli pelissä edellä.

Classicin finaalivastus tulee olemaan Esport Oilers, joka kaatoi TPS:n välierissä voitoin 4-2. KrP kohtaa TPS:n pronssipelissä. Sekä pronssipelin että ensimmäisen finaalin runkopäivä on maanantaina 5.4.

Esa Takalon ottelukuvat

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen