Divarin pistepörssin voittaja palaa Oilersiin – ”Olen kasvanut erityisesti henkisen vahvuuden osalta”

39 maalia Divarissa mättänyt Kristian Lamminen nähdään ensi kaudella liigakentillä. Kuva: Juhani Järvenpää

39 maalia Divarissa mättänyt Kristian Lamminen nähdään ensi kaudella liigakentillä. Kuva: Juhani Järvenpää

Divarin pistepörssin päättyneellä kaudella tehoin 39+16=55 voittanut Kristian Lamminen palaa Rangersista hopeajoukkue Oilersiin, espoolaisseura tiedottaa.

25-vuotias Lamminen on Oilersin kasvatti ja pelasi liigaa Öljymiesten riveissä vuosina 2014-2019. Väliin mahtui puolikas kausi Kooveessa kaudella 2016-17. Lamminen summasi kaikkiaan 104 liigapeliin 11+3=14 pistettä ennen siirtoaan sarjaporrasta alemmas Rangersiin.

– Hyvät ja positiiviset fiilikset, vaikka vähän jännittääkin, mutta hyvällä tavalla. Haluan kehittää itseäni niin kentällä, kuin kentän ulkopuolella ja auttaa joukkuetta menestymään ja etenemään tavoitteissaan. Nyt on aika näyttää mihin musta oikeasti on ja olen valmis tekemään kovaa duunia sen eteen, Lamminen uumoili Oilersin tiedotteessa

– Siirto finaalijoukkue Oilersiin on oman kehittymiseni ja urani kannalta juuri se mahdollisuus, mitä tällä hetkellä tarvitsen. Olen muutaman divarivuoden aikana kasvanut erityisesti henkisen vahvuuden osalta paljon, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin pelaajana kehittymisessä. Olen valmis tekemään kovaa duunia ja nostamaan urani uudelle tasolle.

Lamminen on nähty urallaan myös puolustajana. Rangersissa pelipaikka vakiintui kuitenkin laitahyökkääjänä.

– Hän nousi varsin nuorena Öljymiehiin, mutta monikäyttöisyys johti kierteeseen, jossa kaikki pelipaikat koluttiin läpi, eikä varsinaista läpimurtoa tapahtunut. Päämäärätietoisesti kehitystä tavoitellut nuori urheilija koki, että johtava rooli sarjaporrasta alempana voisi auttaa seuraavan askeleen ottamisessa, Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen ruoti uusvanhaa värväystä.

– Onnistumiset ja rentous johtivat positiiviseen kierteeseen, joka siivitti Lammisen muikeisiin pörssitekoihin. Nyt ”Kissu” palaa Öljymiehiin valmiimpana pelaajana ja uskon, että tulevien kausien aikana on realistista odottaa lopullista läpimurtoa. Aiemmista yhteisistä kokemuksista tiedän, että saamme erinomaisen urheilijan ja pidetyn joukkuepelaajan kotiutettua vahvistamaan ryhmäämme, Luukkonen jatkoi.

Oilers tiedotti myös tehneensä liigasopimuksen A-poikien kapteenina toimineen Topias Ilmivallan kanssa. Vuonna 2002 syntynyt puolustaja nähtiin Oilersin liigajoukkueen kokoonpanossa kertaalleen päättyneellä kaudella.

Lähde: Oilersin tiedote