Liigat

Finaalijoukkue sai jobinpostia kurinpidosta – Rasmus Kainulaiselle yhden ottelun pelikielto

06.04.
2021
Liigat

Rasmus Kainulainen (oikealla) sai F-liigan kurinpitäjältä yhden ottelun pelikiellon. Tässä juttutuokiossa ovat mukana erotuomari Thomas Ellis ja Classic-kapteeni Janne Lamminen. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilersin hyökkääjä Rasmus Kainulainen on saanut yhden ottelun pelikiellon kontaktista, joka kohdistui Classicin Jussi Pihaan ensimmäisessä F-liigan finaalissa, uutisoi F-liiga verkkosivuillaan.

Pääsarjojen kurinpitäjä määräsi Kainulaiselle yhden ottelun pelikiellon sääntöjen vastaisesta kontaktista avausfinaalissa Classic–Oilers. Tämä tarkoittaa, että Kainulainen on pelikiellossa, kun toinen finaaliottelu pelataan torstaina Espoossa.

Peliajassa 32.20 Rasmus Kainulainen pelasi pallon toiseen laitaan ja lähti juoksuvauhdilla Classicin puolustusalueelle. Omalla puolustusalueellaan oleva Jussi Piha lähti ”pitämään” Kainulaista ja liikkui keskemmälle kenttää, kohti Kainulaista. Kainulainen otti juoksuvauhdissa ylävartalokontaktin Pihan ylävartaloon, ja Piha kaatui kontaktin voimasta. Erotuomarit katkaisivat pelin Pihan lievän loukkaantumisen seurauksena. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta.

Video tilanteesta:

Kurinpitäjä perustelee päätöstä seuraavasti:

Kiistatonta asiassa on, että Kainulainen hakee kontaktin Pihaan, päinvastoin kuin Oilersin vastineessa väitetään. Kainulainen muuttaa juoksulinjaansa ja siirtää ennen kontaktia painopistettään kohti Pihaa. Kainulainen pitää vasenta kättään vartalossaan kiinni, minkä voidaan katsoa voimistavan kontaktia. Tallenteelta on nähtävissä, että kontakti osuu Pihaa ylävartalon ja kaulan seudulle. Erityisen moitittavaa tilanteessa on se, että se tapahtuu pallollisen tilanteen ulkopuolella ja pallottomaan pelaajaan sekä kontaktin osuma ylävartalon/kaulan seudulle. Kainulaisella oli mahdollisuus toimia tilanteessa toisin, toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kunnioittaen. Kainulaisen olisi pitänyt mieltää, että Piha ei, tilannekuva huomioiden, ymmärrä valmistautua kontaktiin.

Katson, että Kainulainen on tilanteessa toiminut epäurheilijamaisesti ja syyllistynyt PeliS 617 4) kohdan väkivaltaiseen käytökseen.

Oilers katsoi vastineessaan, että Jussi Piha puolusti tilannetta liikkumalla sivuttain Rasmus Kainulaisen juoksulinjalle sekä ottamalla käsillä kontaktin Kainulaiseen, jolloin hyökkäävä pelaaja pyrki irtautumaan tilanteesta käsivarsikontaktilla.

Teksti: F-liigan uutinen

Pääkallo.fi