Huippuvahti palaa parin sapattivuoden jälkeen EräViikinkeihin – ”Kipinä kilpailemiseen ei ole kadonnut missään vaiheessa”

Laura Loisa palaa ErVi:n maalille. Keväällä 2018 hän torjui joukkueen pronssille. Kuva: Esa Takalo

Laura Loisa palaa ErVi:n maalille. Keväällä 2018 hän torjui joukkueen pronssille. Kuva: Esa Takalo

EräViikingit ja entinen maajoukkuemaalivahti Laura Loisa, 29, ovat solmineet yksivuotisen pelaajasopimuksen, seura kertoi tiedotteessaan.

Loisan pääsarjaura jäi tauolle kevään 2018 jälkeen. Milla Jaatisen loukkaannuttua, hän palasi joukkueen mukaan keväällä 2020. Nyt edessä on hyppy täysipainoisesti EräViikinkien liigajoukkueen mukaan.

Loisa on torjunut pääsarjatasolla niin SB-Pro:ssa, Classicissa kuin EräViikingeissäkin. Kahdeksaan täyteen kauteen hänelle on kertynyt seitsemän mitalia: kaksi kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Maajoukkueessa häntä nähtiin 2010-luvulla tiheästi ja palkintokaappia koristaa muun muassa kaksi MM-hopeaa.

Tiedotteessa kerrottiin, että juuri siviilielämän kiireet toivat Loisalle haasteita tavoitteellisen harjoittelun ja pelaamisen suhteen. Nyt tilanne näyttää erilaiselta.

– Kipinä kilpailemiseen ei ole kadonnut missään vaiheessa. Viime aikoina on ollut fiilis, että tekisi vielä mieli treenata ja pelata. Nyt kun paikka tarjoutui, niin päätin tarttua tilaisuuteen. Treenintäyteinen kesä on luvassa, paljon tullaan tekemään hommia joukkueena että syksyllä ollaan täydessä iskussa, Loisa sanoi tiedotteessa.

– Huippu-urheilun arjen yhteensovittaminen työelämän käynnistyttyä on monelle iso haaste ja sen eteen olemme pyrkineet tekemään voitavamme seurassa. Paljon on kuitenkin vielä työtä edessä. On huikea juttu että ”Laren” tasoinen urheilija saadaan nähdä jälleen tositoimissa. Hänen mukaan tulonsa antaa koko jengille ison buustin, hän tuo mukanaan aimo annoksen myös voittamisen kulttuuria koppiimme, liigajoukkueiden johtaja Olli Lähdesmäki jatkoi.

Tiedotteessa kerrottiin myös, että viime kaudella EräViikinkien maalilla torjunut Milla Jaatinen ei jatka helsinkiläisten riveissä.

Lähde: EräViikinkien tiedote