Liigat

Kaltiainen on torjunut hyvin Oilers-maalilla tappioista huolimatta, mutta: ”Johanssonilla on lapa aika kuumana”

10.04.
2021
Liigat

Oilersin heikohko finaalimenestys ei ole ollut kiinni Joonas Kaltiaisen esityksistä. Kuva: Esa Takalo

Miesten F-liigan kolmas finaalipeli oli toistaiseksi korkeatasoisin. Oilers haastoi Classicin Tampereella todella hyvin, mutta kotijoukkue maalasi kahdesti viimeisellä kympillä ja voitti 5-3.

Oilers tuli ensimmäistä kertaa tänä keväänä finaaliin hyvällä sykkeellä. Sen prässipeli toimi aiempaa paremmin ja se pelasi pallollisesti järkevästi. Avauserässä espoolaiset johtivat 2-0 ja toisessa erässä 3-2, mutta Classic nousi lopulta sarjan kolmanteen voittoonsa.

Vaikka Oilersilla on ollut finaaleissa vaikeaa niin syy ei ole tolppien välissä. Joonas Kaltiainen on esiintynyt vakuuttavasti pelistä toiseen.

– En tiedä muuttuiko sinällään mikään. Ehkä ollaan vähän makseltu oppirahoja nuo pari ensimmäistä peliä. Varsinkaan otteluiden aluissa ei ole uskallettu olla omia itsejämme. Tänään näytettiin ehkä ensimmäistä kertaa finaalijengiltä tässä sarjassa, Kaltiainen vastasi Tampereella pelin jälkeen.

Kaltiaisen piikkiin perjantain tappiokaan ei mennyt, ja Classicin maalit näyttivät pääosin jopa epäreiluilta maalivahdin kannalta. Varsinkin Sami Johanssonin kaksi maalia olivat hurjia kuteja yläkulmaan.

– Ihan ok suoritus, että ei siinä mitään. Johanssonilla on lapa aika kuumana. Hyviä laukauksia tulee. Olisihan tuosta voinut muutaman torjua, mutta ihan ok, Kaltiainen ruoti.

Kolmen pelin jälkeen maaliero on Classicille peräti 20-5. Joku voisi laittaa sen ainakin osin maalivahdin piikkiin, mutta Kaltiainen on ollut kaikissa kolmessa pelissä Oilersin parhaimmistoa, ja antanut niin sanotusti mahdollisuuden voittaa.

Kolme hyvää peliä alla ja tuolla tulee aikamoista rumputulta. Turhauttaako?

– Kahden ensimmäisen pelin jälkeen voi sanoa, että joo, turhautti. Eilen illalla joutui vähän jo pohtimaan… Kyllä se syö miestä, mies myönsi ja ilmeestä näki, että finaalien häviäminen ei ole mukavaa puuhaa.

Jo mainittu Johansson on noussut näissä finaaleissa ja pudotuspeleissä aivan omalle kiertoradalleen. Tarkat ja kovat laukaukset painuvat sisään vastustamattoman näköisesti illasta toiseen. Kolmessa finaalipelissä pudotuspelien piste-ennätysmies on naulannut tehot 7+5 ja koko pudotuspeleissä hurjat 28+17=45 (15 ottelua).

Ovatko Johanssonin laukaukset edes otettavissa maalivahdin näkökulmasta?

– Kyllä ne on otettavissa. Vaikka kaverilla on muutenkin aikamoinen laukaus, niin nyt se on aika liekeissä niin sanotusti. Kyllä niitä voi torjuakin, Kaltiainen vakuutti.

Sarja on 3-0 tamperelaisille ja katkolla jo sunnuntaina Tapiolassa. Oilersilla on vain yksi vaihtoehto: voittaa neljä seuraavaa ottelua.

– Jatketaan tätä samaa rummutusta mitä oli tänään. Kuitenkin pärjättiin jo tänään, että ei ollut mikään läpihuuto Classicille. Kun jatketaan samalla tavalla niin luotan tähän tekemiseen. Ei ole vain enää varaa hävitä, Kaltiainen arvioi Oilersin mahdollisuuksia sarjan kääntämiseksi.

Lisää ottelusta:

Oskari Heikkilä painoi soolomaalin sormet verillä – ”Käsiä ei ihan hirveän usein tule väläyteltyä”

Pääkallotodistus: Yksi viiden kallon pelaaja – nimi tuskin yllättää

Tampereella nähtiin aiempaa parempi Oilers, mutta sekään ei riittänyt – Classic enää voiton päässä mestaruudesta

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen