Ulkomaat

Kaupit johdattivat Thorengruppenin finaaliin – vastassa Mannisen ja Karjalaisen Pixbo

19.04.
2021
Ulkomaat

Oona Kauppi ja Laura Manninen kohtaavat lauantaina SSL:n finaalissa. Kuva: perwiklund.se


Naisten SSL:n mestaruus ratkeaa lauantaina Gävlessä pelattavassa Superfinaalissa. Mestaruutta juhlii varmuudella kaksi suomalaista.

Oona ja Veera Kaupin edustama Thorengruppen IBK selvitti tiensä finaaliin kaadettuaan KAIS Moran välierissä voitoin 3–1. Puolivälierissä uumajalaiset päihittivät Malmön voitoin 3–0.

Kaupin siskokset ovat jatkaneet runkosarjasta tuttua dominointia. Kaksoset ovat nakuttaneet seitsemään otteluun identtiset 10+9=19 tehot ja ovat pudotuspelien pistepörssissä jaetulla kakkossijalla. Kauppien pistekeskiarvo, 2,7 pinnaa per peli, on pudotuspelien korkein.

Runkosarjan voittanut Thorengruppen saa finaalissa vastaansa Pixbon Wallenstamin. Göteborgin liepeillä majaansa pitävä seura oli runkosarjan kakkonen. Pixbo eteni finaaliin voitettuaan Endren tiukan välieräsarjan jälkeen voitoin 3–2. Pixbo johti sarjaa jo 2–0, mutta Endre tuli rinnalle. Ratkaiseva viides ottelu päättyi punavalkoisten 2–1-kotivoittoon.

Suomen maajoukkuepuolustajat Laura Manninen ja Mia Karjalainen edustavat Pixboa. Molemmat ovat summanneet pudotuspeleihin tehot 0+3=3.

Mannisen palkintokaapista löytyy yksi Ruotsin mestaruus juuri Pixbon riveistä keväältä 2016. Kaupit pääsivät ”juhlimaan” kultaa viime keväänä, kun Ruotsin liitto kruunasi runkosarjan voittaneen Iksun mestariksi.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira