Liigat

Konkaripakki Kivilehdolta painava puheenvuoro – ”Psyykkaaminen kuuluu urheiluun, mutta tietty kunnioitus myös”

02.04.
2021
Liigat

Konkaripakki Juha Kivilehto juhli torstaina varpajaisia. Classic selvitti tiensä finaaleihin toisen lapsen syntymän kunniaksi. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classicin ja Nokian KrP:n välinen seitsemäs välieräpeli ei ollut lopulta mikään klassikko. Classic jyräsi finaaliin voittamalla 10-4 ja viemällä sarjan 4-3.

Ottelun jälkeen järjestettiin lehdistötilaisuus, jossa oli valmentajien lisäksi mukana pelaajista KrP:n Vili Liponen sekä Classicin Juha Kivilehto. Sarjan konkaripelaaja Kivilehto, 39, otti kantaa aiheeseen, joka on puhuttanut salibandypiireissä kevään aikana. Näkyvimmin aiheesta on puhunut SPV-valmentaja Tommy Koponen.

Moninkertainen maailmanmestari ja Suomen mestari arvosteli KrP-pelaajien käytöstä sarjan aikana.

– Ei lähdetty ollenkaan siihen mistä on koko kevät puhuttu, eli yritetään henkistä sodankäyntiä. Nyt aletaan taas olemaan siinä rajoilla, että mikä on sallittua ja mikä ei.

– Siitä on ollut puhetta jo aiemmin, ja taas ei oikein mitään muuta tapahdukaan kuin sitä, että mennään henkilökohtaisuuksiin tiettyjä meidän pelaajia kohtaan. Se on asia mihin pitäisi salibandyväen ja muidenkin lajien puuttua.

– Psyykkaaminen kuuluu urheiluun, mutta tietty kunnioitus myös. Kaikki haluaa voittaa, mutta se miten sä haet sitä voittoa niin siinä on hirveän iso ero. Olen ylpeä siitä, että me ei lähdetty siihen mukaan. Tänään olisi ollut hyvä sauma antaa takaisin. Ei lähdetä. Se ei ole meidän tyyliä, eli hoidetaan tyylikkäästi, voitetaan tai hävitään, Kivilehto linjasi.

Sarjassa lensi aiemmin sanan säilä lehdistötilaisuuksissa, joka ei sinällään liity Kivilehdon nostamaan aiheeseen. Ensiksi molemmat valmentajat syyttivät toisen joukkuetta polvi-iskuista ja seuraavassa lehdistötilaisuudessa kuittailtiin ja kerrottiin Classicin kulissipelistä Raholan kentän kunnon suhteen.

Maalikoosteen näkee alla olevan linkin takaa. Sami Johansson iski pelissä viisi maalia ja rikkoi pudotuspelien kaikkien aikojen piste-ennätyksen. Nyt se on muodossa 21+12. Classic kohtaa finaaleissa Esport Oilersin ja ensimmäisen finaalin runkopäivä on 5.4. KrP mittelee pronssista TPS:aa vastaan.

Lehdistötilaisuus: (Kivilehdon osuus alkaa noin 2.30)

Maalikooste löytyy linkin takaa (upotuskoodi uupuu)

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen