Liigat

Konkarit jatkavat EräViikingeissä – Kapanen ja Rosendahl jatkoivat sopimuksiaan vuodella

07.04.
2021
Liigat

Lauri Kapanen #18 ja Tommi Rosendahl #27 nähdään ErVi:n riveissä myös tulevalla kaudella. Kuva: Juha Käenmäki

EräViikingit tiedotti ensin viikonloppuna tehneensä vuoden mittaisen jatkosopimuksen Tommi Rosendahlin, 32, kanssa. Tiistaina seura julkisti Lauri Kapasen, 35, vuoden mittaisin jatkon.

MM-kultaa joulukuussa 2018 voittanut Kapanen on edustanut EräViikinkejä koko sen olemassaolon ajan kaudesta 2016-17 lähtien. Tapanilan Erän kasvatti on Salibandyliigan kaikkien aikojen pistepörssissä 10. sijalla 342+234=576 pisteellään. Päättyneellä kaudella hänet nähtiin syksyn loukkaantumisen jälkeen pääosin puolustajan tontilla.

– Tämä oli itselleni helppo valinta, en halunnut edes lähteä miettimään muita vaihtoehtoja. Tosi paljon jäi nälkää tästä kaudesta. Tavoitteena on saada ehjä kesä ja päästä huippukuntoon, joulukuun MM-kisoissa olisi iso halu olla mukana sekä joukkueen kanssa pelata pidemmälle kevääseen, Kapanen kommentoi helsinkiläisseuran tiedotteessa.

Rosendahl liittyi ErVi:n kesken viime kauden ja iski 13 otteluun 7+10=17 pistettä. Edellisen kerran vikkeläjalkainen hyökkääjä nähtiin fuusioseuran paidassa kaudella 2016-17. Sittemmin Rosendahl pelasi AC HaKi:ssa 2-divaria ja viime syksyn SB Vantaassa Divaria.

ErVin tiedotteessa kerrottiin Rosendahlilla olleen alusta saakka vahva tahto jatkaa pelaamistaan F-liigassa, mutta prosessissa oli mukana paljon siviilielämään liittyviä asioita. Niitä on kevään aikana saatu järjestykseen, jotta pelaaminen ja harjoitteleminen huipputasolla on mahdollista.

– Tuntuu todella hyvältä. Tosi motivoituneena täällä ainakin vielä seuraavan vuoden. Oma halu ja motivaatio on kilpailla vielä pääsarjatasolla. Itse ja jengin pitää tehdä nyt hyvin hommia, nostaa vaatimustasoa omassa tekemisessä ja sittenhän me saadaan mitä ansaitaan, Rosendahl sanoi ErVi:n tiedotteessa.

– Olen keskustellut paljon pelaajien kanssa viime kaudesta ja käytännössä kaikissa keskusteluissa tuli tavalla tai toisella esiin Rosendahlin merkitys joukkueelle. Toimintakulttuurimme otti ison askeleen yhtenäisempään suuntaan hänen liityttyä joukkueeseen, kun hän aloitti välittömästi johtamaan omalla esimerkillään. Hyvien pelaajien taito on myös saada vierustovereistaan enemmän irti. Oli selvää, että olimme valmiita tekemään kaikkemme Rosendahlin jatkon eteen. Hän on erittäin seuran näköinen pelaaja, josta huokuu halu voittaa, ErVi:n liigajoukkueiden johtaja Olli Lähdesmäki taustoitti.

ErVi on tiedottanut aiemmin Mika Majalahden, Perttu Järvisen, Joonatan Lindholmin, Lauri Laineen ja Ossi Jalosen jatkosopimuksista. Joakmin Lund liittyi helsinkiläisten riveihin Tiikereistä. Tämän kauden paras pistemies Markus Salmi taas vaihtoi ErVi-paidan Happeeseen.

Lähde: EräViikinkien tiedotteet

EDIT: Rosendahlin ikä korjattu jutun ingressiin. Hän on 32, ei 33, kuten jutussa alunperin luki. 7.4.2021 klo 12.42.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira