Liigat

Kotitaika pitää – PSS puristi lopussa voittoon ja tasoitti finaalisarjan

24.04.
2021
Liigat

PSS oli jälleen kova kotonaan. Kuva: Jari Turunen

Naisten F-liigan finaalisarja jatkui lauantaina kotivoittojen merkeissä, kun PSS piti pintansa Porvoossa. Tiukka ottelu SB-Prota vastaan kääntyi kolmannessa erässä 3-1 PSS:n hyväksi.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet finaalisarjassa kotiottelunsa, joten voitot ovat nyt tasan 2-2. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, joten edessä on vielä varmuudella ottelut ainakin huomenna sunnuntaina sekä tiistaina.

PSS loi aivan ottelun alussa useamman paikan SB-Pron maalille, mutta Juulia Kataja torjui ne varmasti. Kataja otti avauserän yhdeksästä torjunnastaan valtaosan ensimmäisen viiden minuutin aikana.

Erän edetessä SB-Prokin pääsi paremmin peliin mukaan, ja se vastasi myös ottelun avausmaalista, jota saatiin odotella erän toiseksi viimeiselle minuutille saakka.

SB-Pro käänsi pelin nopeasti oman päädyn riiston jälkeen. Meri-Helmi  Höynälä avasi vasenta laitaa pitkin Marjut Kinnuselle, joka löysi keskeltä Jenina Hämäläisen. Debyyttikauttaan liigassa pelaava Hämäläinen iski nurmijärveläiset 1-0-johtoon kevään toisella pudotuspelimaalillaan.

PSS tasoitti ottelun toisen erän puolivälin jälkeen. Vilttiketjusta kesken pelin kentälle päässyt Taimi Mikkola väläytti heti ensimmäisessä vaihdossaan. Hän katkaisi SB-Pron hyökkäyksen puolessakentässä ja löysi pitkällä passilla maalin eteen jääneen Henna Uljuan, joka iski suoraan syötöstä pallon ohi Katajan.

Kolmannessa erässä peli jatkui tasaisena ja hetken aikaa näytti jo, että keskiviikon tavoin mennään jatkoajalle. PSS sai mahdollisuuden SB-Pron Anu Raatevaara sai estämisjähyn ajassa 57.23. Porvoolaisten ylivoima ehti pyöriä puolisen minuuttia, kun Ella Sundström yllätti Katajan ylänurkkalaukauksellaan. Syöttöpisteen sai Linda Törnqvist.

SB-Pro oli käyttänyt aikalisänsä jo aiemmin kolmannessa erässä juoniessaan ylivoimaansa, joten lopussa nurmijärveläiset eivät enää taktista lisäpalaveria saaneet.

PSS teki 3-1-maalin tyhjiin seitsemän sekuntia ennen loppua, kun Julia Turunen iski. Dramatiikkaa lisäsi, että osuman syntyessä SB-Pron Höynälä oli loukkaantuneena maalin takana. Maali kuitenkin hyväksyttiin.

Ottelun erotuomareina toimivat kahden ensimmäisen finaalin tapaan Mika Palo ja Antti Savolainen. Kolmannen loppuottelun viheltäneiden Jyrki Sirkan ja Tom Kirjosen piti tuomita sarja loppuun, mutta he jäivät pois ottelutapahtuman ulkopuolella tapahtuneen korona-altistumisen vuoksi. Näin ollen Palo ja Savolainen tuomitsevat finaalit loppuun.

Finaalisarja jatkuu heti sunnuntaina Nurmijärvellä.

Ottelun tilastot

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola