Liigat

KSML: Paul Kotilainen huomasi loppuunpalamisen merkkejä ja pohtii nyt uransa jatkoa – ”Vaatimustaso on kasvanut viime vuosina aivan älyttömästi”

13.04.
2021
Liigat

Paul Kotilainen on törmännyt siihen, ettei viikon tunteihin mahdu asioita määräänsä enempää. Kuva: Esa Takalo

Jyväskylän Happeen kokenut Paul Kotilainen kertoi maakuntalehti Keskisuomalaisen haastattelussa lapsiperhearjen, kokopäivätyön ja liigasalibandyn yhdistämisestä. Ilman muutoksia hän ei jaksa jatkaa peliuraa.

Kun Happeen kausi F-liigassa päättyi 17. maaliskuuta seitsemännen puolivälieräottelun tappioon Nokian KrP:lle, samalla saattoi päättyä myös yksi komea, jo kaudella 2004-05 liigassa alkanut pelaajaura.

Paul Kotilainen kertoi maakuntalehti Keskisuomalaiselle puntaroivansa peliuran jatkoa. Vaakakupissa painaa kokonaisuus: liigasalibandyn vaatimuksiin panostaminen on kova urakka tilanteessa, jossa hän tekee kokopäivätyötä varastopäällikkönä ja kotona isää odottaa kaksi lasta, joista kuopus on yksivuotias ja esikoinen täyttää pian 4.

Samaan aikaan ruuvia on kiristetty entisestään kaukalon puolella.

– Vaatimustaso on kasvanut viime vuosina aivan älyttömästi. Itse uskon, että liigan tasoerotkin johtuvat aika paljon siitä, että huippuseuroissa on pystytty järjestämään resurssit niin, että toiminta on ammattimaista. Happeessakin (Petri) Kauko on tehnyt loistavaa työtä, että taustoja on saatu paremmaksi, Kotilainen arvioi Keskisuomalaisen haastattelussa.

Hän veti itsensä piippuun niin, että huomasi jo loppuunpalamisen merkkejä.

– Kaksi viimeistä vuotta ovat olleet raskaita. Edellisellä kaudella olinkin hetken aikaa pois joukkueen toiminnasta, kun alkoi tulla burnoutin oireita.

Hänen oma jatkonsa riippuu siitä, pystytäänkö työ- ja salibandyelämän palikoita järjestelemään uudelleen.

– Tässä pitäisi löytää kuvio, jossa töiden määrä vähenisi, mutta tulot eivät. Pitää neuvotella sekä työnantajan että Happeen kanssa, Paul Kotilainen kertoi Keskisuomalaiselle.

”Ei vielä jalkoihin jää”

Paul Kotilainen on edustanut Happeeta lukuun ottamatta neljän vuoden (2011-15) piipahdusta Tampereella, jossa hän pukeutui ensin Kooveen ja sitten Classicin nuttuun.

Tampereelta palkintokaappiin tarttui pronssi ja hopea, ja saman värisiä mitaleja Kotilainen on saavuttanut yhdet kappaleet myös Happeessa.

Tietynlaista kohtalon ivaa on, että hän pääsi näkemään kasvattajaseuransa toistaiseksi ainoat mestaruusjuhlat Jyväskylän jäähallissa aitiopaikalta – finaalin hävinneen Classicin pelipaita päällä.

Paul Kotilainen täytti vuoden alussa 33 vuotta. Hän on toiseksi vanhin veljessarjasta, josta myös Pasi, Panu ja Peter ovat pelanneet liigassa. Nyt edessä voi olla tilanne, jossa kuopus Peter jää ainoana pelaamaan ylimmälle tasolle.

Paul Kotilainen on pelannut liigassa kaikkiaan 380 ottelua runkosarjassa ja 76 pudotuspeleissä. Tehopisteitä niissä on syntynyt yhteensä päälle neljä sataa.

Päättynyt kausikin oli hyvä. Tehoja syntyi yli piste per peli -tahtiin: runkosarjassa 31 ja pudotuspeleissä 9.

– Pelihaluja kyllä yhä on, etenkin, kun viime kaudellakin huomasi, että ei tuolla kaukalossa vielä jalkoihin jää. Itselle vielä sattui kauden alla loukkaantuminen, kun pyöräytin nilkkani pahasti, mutta silti pystyin pelaamaan melko hyvän kauden, Kotilainen tuumasi Keskisuomalaisen haastattelussa.

Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola