Ulkomaat

Maajoukkuemiehille jatkosopimukset – Pylsy ja Väänänen pysyvät Sveitsissä

07.04.
2021
Ulkomaat

Joonas Pylsyn ura jatkuu Sveitsissä. Arkistokuva: Martin Flousek/IFF

Suomen maajoukkueen vakiokasvoina tunnetut Joonas Pylsy, 31, ja Tatu Väänänen, 37, jatkavat Sveitsin kestomenestyjän SV Wiler-Ersigenin paidassa myös tulevalla kaudella, kertoo seura tiedotteessaan.

Varsinkin sentterinä viihtyvä Pylsy yhdistettiin suomalaisjoukkueisiin tulevaa kautta ajatellen, mutta tällä hetkellä Sveitsin liigan pudotuspelien pistepörssiä johtava suomalainen jatkaa Sveitsissä. Pylsyä on huhuiltu pitkin kevättä Suomeen, mutta kolmas perättäinen Sveitsin kausi on tosiasia.

Pylsy on pelannut Suomessa 256 liigapeliä (171+165) Happeessa ja Classicissa sekä juhlinut neljästi Suomen mestaruutta. Hyökkääjä on myös kaksinkertainen maailmanmestari ja on edustanut Suomea 50 maaottelussa (37+29).

Väänänen on pelannut Sveitsissä jo pitkään ja edustanut Wileriä kaudesta 2013-14 alkaen. Kausia on takana jo kahdeksan ja puolustaja edustaa seuraa vielä ainakin kaksi seuraavaa kautta. Seuraikoni on saavuttanut Sveitsissä mestaruuksia ja kuuluu edelleen joukkueen kantaviin voimiin, vaikka ei kuulu joukkueen itähaitarin alimpaan kolmannekseen.

Väänänen edusti aikanaan Suomen liigassa Josbaa ja SPV:tä ja juhli kahta Suomen mestaruutta Seinäjoella. Urallaan 338 liigapeliä (96+223) pelannut Väänänen on edustanut Suomea seitsemän kertaa MM-kisoissa ja päässyt juhlimaan kolmea MM-kultaa. Väänänen on pelannut maajoukkueessa 156 kertaa (28+66) ja on ehdolla MM-kotikisojen joukkueeseen.

Wiler teki myös yhden mielenkiintoisen jatkosopimuksen. Slovakkitähti Michal Dudovic, 22, jatkaa joukkueessa. Dudovic oli joukkueen paras maalintekijä runkosarjassa (30 maalia). Dudovicia voi pitää yhtenä lajin kiinnostavimmista nimistä niin sanottujen top4-maiden ulkopuolelta.

Wiler pelaa tällä hetkellä NLA:n välieriä ja johtaa sarjaa 2-0 Grasshoppersia vastaan.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen