Mira Wickman tekee paluun huipulle – sentteri solmi kaksivuotisen sopimuksen Ruotsissa

Mira Wickman palaa huipputason salibandyn pariin. Voi olla, että hänet nähdään vielä MM-kaukalossakin. Arkistokuva: IFF

Mira Wickman palaa huipputason salibandyn pariin. Voi olla, että hänet nähdään vielä MM-kaukalossakin. Arkistokuva: IFF

Suomalaishyökkääjä Mira Wickman, 26, palaa huippusalibandyn pariin. Wickman on solminut kaksivuotisen sopimuksen Ruotsin Superliigan Rönnbyn kanssa.

Wickmanin paluuta osattiin jokseenkin odottaa, sillä hän oli jo aiemmin kaudella harjoitellut Rönnbyn kanssa. Syynä tähän oli koronaviruspandemia, joka katkaisi Wickmanin pelikauden Ruotsin kolmanneksi korkeimman tason Skälby IBK:n kanssa.

Sen jälkeen suomalaishyökkääjä kuului Rönnbyn treenivahvuuteen.

– Olen harjoitellut joukkueen kanssa muutaman kuukauden ja nauttinut siitä. Minulla ei ollut todellisuudessa ajatusta pelata enää huippusalibandya, mutta Rönnbyssa vakuutuin, että siellä on jotain jännittävää meneillään. Oikein mukava organisaatio, hyvä valmentaja ja hyviä hankintoja.

– Seuralla on hyvä ja ammattimainen suunnitelma tulevaisuuden suhteen ja haluan olla osana sitä matkaa. Mielestäni joukkueen naiset ovat mukavia ja joukkuehenki vaikuttaa todella hyvältä. Se tarkoittaa minulle todella paljon, Wickman kommentoi Rönnbyn uutisessa.

Wickman lopetti huippu-uransa kesällä 2018 hyvinkin yllättäen. Aiemmilla kausilla Wickman kärsi kuitenkin muun muassa pahasta polvivammasta. Ruotsissa sentteri on ehtinyt pelata neljä kautta Superliigaa Rönnbyssä sekä KAIS Morassa ja saavuttaa kolme hopeamitalia. Viimeiset kolme kautta menivät Division 1-tasolla ja Allsvenskanissa.

Sitä ennen hän pelasi Suomen liigaa viisi kautta SB-Prossa iskien 125 otteluun lähes 199 tehopistettä. Suomesta palkintokaappiin kertyi SM-kullan lisäksi kolme hopeaa ja yksi pronssi.

Lopetusilmoitusta pidettiin aikoinaan erikoisena siksikin, että Wickman oli juuri esiintynyt ensimmäisen kerran aikuisten MM-kisoissa joulukuussa 2017. MM-kisoissa Suomi sijoittui hopealle.