Nostalgiapaloja: Kaikkien aikojen dynastiat – SSV:n murenemista odotettiin vuosia

Jari Kinnusen ja Suomen Salibandymuseon luotsaama Nostalgiapaloja on edennyt jo 15. jaksoonsa.

Nostalgiapalojen 15. jaksossa jatkamme menestyksen reseptin metsästystä ja haemme voittamisen kulttuurin analogiaa. Nyt oman menestyksen reseptinsä paljastaa Vuosaaren Viikingit, Helsingin Viikingit ja SalibandySeura Viikingit dynastian loistoon siivittänyt manageri Kurt ”Kurre” Weterlund.

SSV:n dynastia oli ylivoimaisimmillaan vuosina 2006-2011, tuohon aikakauteen sijoittuu ennätyksellinen 5 mestaruuden putki. Tuolloin SSV:n ylivoimaisuus meni vastustajien ihon alle ja SSV:n mestaruusjuhlien aikaan osa salibandy-yhteisöstä tökki neuloja voodoo-nukkeihinsa ja ennusteli, eli toivoi dynastian murenemista.

Osa oli jopa sitä mieltä, että dynastian ylivoimaisuus pilaa lajin. SSV on kaikkien aikojen mitalitaulukon ylivoimainen ykkönen 20 mitalillaan ja maratontaulukon kakkonen Oilersin jälkeen. Jälkipelissä palaamme vuoteen 1990, ja muistelemme Pekka Mukkalan kanssa tilannetta, jolloin ”kasetti ei kestänyt” ja jotain meni maaottelutapahtumassa nolosti pieleen. Nostalgiapalojen studioisäntänä toimii museoukko Jari Kinnunen.

Jakso 15 sisältää mm.:

00:00:00 – 00:53:49 Kaikkien aikojen dynastia SSV 2006-2011 – Kurt Westerlund
– Aluksi oli nimenmuutoksia ja seurafuusioita
– SS Viikingit oli nimikömmähdys
– Esa Karjalainen oli todellinen täsmähankinta
– Amun kanssa päästiin sopimukseen – ja loppu onkin historiaa
– ”Jos mä annan kaikkeni, niin odotan muiden tekevän samoin”
– ”Flow-tilassa mietittiin jo miten juhlitaan mestaruutta ens vuonna”
– ”Loppuottelut oli jopa tylsiä, kun oltiin niin ylivoimaisia”
– Mestaruuksien määrä? Tuolla se lukee wikipediassa
– ”Ei jumalauta, taas se tulee sieltä”
– ”Jos voitat mestaruuden, siitä pitää ottaa ilo irti”

00:53:50 – 01:01:04 ”God Save the Queen” – Pekka Mukkala
– “No, se ei mennyt ihan putkeen se maaottelu”
– ”Jouduin katselemaan kengänkärkiä”
– Musiikki Fazer maksoi korvauksen
– ”Kirous seurasi meitä pitkään”