Liigat

Oilers kiinnitti kaksi paluumuuttajaa – Kallio ja Mustonen hopeajoukkueeseen

19.04.
2021
Liigat

Emil Kallio jättää Tikkurilan taakseen. Kuva: Ville Vuorinen/F-liiga

Esport Oilers saa riveihinsä parikymppisen kasvattinsa, kun Emil Kallio palaa Oilersin Tikkurilan Tiikereistä. Justus Mustonen palaa Oilersiin Kirkkonummi Rangersista kahden Divari-kauden jälkeen.

Esport Oilers uutisoi asiasta verkkosivuillaan.

Kallio siirtyi Tiikereihin kaudeksi 2018-19 ja pääsi A- ja B-junioripelien lisäksi kokeilemaan Tikkurilassa myös miesten liigavauhtia kaikkiaan 14 pelin verran. Niissä syntyi viisi pistettä (2+3).

Vuonna 2001 syntynyt hyökkääjä kertoo Oilersin verkkosivuilla tuovansa espoolaisjoukkueeseen lisää nuorta intoa, älykkyyttä sekä monipuolisuutta hyökkäyspäähän.

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen luonnehtii seuran verkkosivuilla, että Kalliolla on kentällä erinomaiset vaistot tunnistaa tilanteita ja tehdä tulosta.

– Emilin kohdalla kehitysaskelia odotetaan erityisesti fyysisellä puolella sekä puolustuspelaamisessa. Uskon, että Emilillä on realistinen mahdollisuus lunastaa vakiorooli Öljymiesten pelaavassa kokoonpanossa, mikäli sitoutuminen ja arki toteutuvat riittävällä pieteetillä, Luukkonen muotoilee.

Mustonen pelasi kaksi kautta Divaria kasvattiseurassaan Kirkkonummi Rangersissa. Mustonen pelasi kuitenkin osan junioriurastaan Oilersissa ja täten palaa Oilers-paitaan.

Divarissa Mustonen pelasi kahteen kauteen 54 ottelua tehoin 17+19. Kyseessä on vielä nuori pelaaja, sillä hyökkääjä on syntynyt vuonna 2002.

– Hyvät fiilikset siirrosta! Mukavaa tulla takaisin, kun tietää ja tuntee seuran. Joukkue on äärimmäisen kova ja laadukas. Uskon tuovani joukkueen hyökkäykseen lisää laajuutta ja rightin puolen kätisyyden. Urani kannalta tämä on askel isompaan seuraan ja kovempaan harjoitteluun, joka kehittää minua pelaajana menemään eteenpäin, Mustonen kommentoi Oilersin sivuilla.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola