Osallistuiko F-liigan toimitusjohtaja 7. finaalin mattotalkoisiin? ”Kyllä se pitää paikkansa”

Kimmo Nurminen laittoi itseään likoon F-liigan tv-tuotteen eteen. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Kimmo Nurminen laittoi itseään likoon F-liigan tv-tuotteen eteen. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

F-liigan naisten liigan finaalisarja eteni aina seiskapeliin asti. Yksi asia puhutti läpi finaalisarjan lähetyksiä seuranneita salibandyihmisiä.

Nurmijärven Arkadia-hallin alusta on virallinen Taraflex-alusta, mutta se on kiinteä ja erottuu jonkin verran ominaisuuksiltaan niin sanotusta liigamatosta. Sen lisäksi harmaalla pohjalla on muiden lajien viivoja, jotka haittasivat pelien seuraamista varsinkin nyt, kun katsojat ovat lähetysten varassa.

Seiskapeliin mennessä nähtiin torstaina Nurmijärven ihme, kun paikan päälle oli tuotu niin sanottu liigamatto, joka on liigan omaisuutta. Pääkallon tietojen mukaan F-liigalla oli ennestäänkin halua tuoda sininen matto mukaan finaalipeleihin, mutta näin ei käynyt syystä tai toisesta. Myös seiskapelin asennusoperaatiosta kantautui kiintoisaa tietoa.

Pääkallon tietoon on tullut, että olit asentamassa seitsemännen finaalin pelialustaa. Pitääkö tämä paikkansa F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen?

– Joo noh, kyllä se pitää paikkansa. Kyllä minä täällä olin keskiviikkoiltana asentamassa mattoa ja valjastin nuorimman poikanikin mukaan. Tällaista yhteisöllistä toimintaa. Myös SB-Pron väki oli mukana paikan päällä ja Matti Karjalainen poikansa kanssa. Sillä kokoonpanolla tehtiin yhdessä hommia.

Asiasta on kyselty paljon, niin miksi tätä mattoa ei ole ollut Nurmijärvellä aiemmissa finaaleissa?

– Meillä ei ole tällä hetkellä sellaista kirjausta ja velvollisuutta, että olisi tarvetta tuoda ulkopuolista mattoalustaa silloin kun Taraflex löytyy jo, kuten täältä löytyy. Joukkueen vastuuhenkilön kanssa asiasta keskusteltiin ennen finaalisarjaa ja päätettiin aloittaa finaalisarja sillä mattoratkaisulla mikä täällä jo oli.

– Muutkin Nurmijärven finaalit pelattiin sillä normaalilla alustalla, mutta sitten kuitenkin saatiin tämä matto tähän historialliseen ensimmäiseen seiskafinaaliin. Yhdessä SB-Pron kanssa päädyttiin tähän ratkaisuun hyvässä hengessä. On varmasti tämän finaalin arvoinen ratkaisu.

Uskotko, että sarjamääräykset muuttuvat siten tulevaisuudessa, että finaalisarjassa tulee pelata tällaisella matolla?

– Sarjamääräyksiä varmasti tarkistetaan tältä osin. Katsotaan kokonaiskuva uusiksi ja jos kirjauksiin tarvitaan muutoksia, niin ne varmasti tehdään. Ei näitä ratkaisuja tehdä kotijoukkueen kannalta epäedullisuuden vuoksi, vaan lajin kokonaiskuvan kannalta.

– Varsinkin nyt kun katsojia ei ole päässyt peleihin niin on hyvin tärkeää miltä se kenttä näyttää päätelaitteissa ja tv:n välityksellä. Seuroille linjaus on varmasti paikoillaan, kunhan se tulee ajoissa. Finaalisarjan aikana sarjamääräysten muuttaminen ei ole mielestäni optimaalinen ratkaisu.