Pääkalloparlamentti: Finaalien käsikirjoitus valmiina – ”Maailmanluokan yksilötaitoa kentällä sekä erätauoilla somemyrskyä”

Pääkalloparlamentti ei väännä, vaan toteaa asioita. Kuva: Esa Takalo

Pääkalloparlamentti ei väännä, vaan toteaa asioita. Kuva: Esa Takalo

Pääkalloparlamentti kokoontuu finaalitunnelmissa. Tällä kertaa arvioidaan miesten F-liigan menneitä välieriä ja tulevia finaaleita.

Paikalla tuttuun tapaan Iiro-Pekka ”I-P” Airola, Jaakko Tiira, Tuomo ”Miha” Reponen, Toni ”Ylijohtava” Lötjönen sekä Joel Siltanen.

Välierien top3 hetket?

I-P: 1. Henri Johanssonin tuuletus 5. pelin jatkoaikamaalin jälkeen Raholassa. 2. Justus Kainulaisen jatkoaikamaali 6. pelissä Turussa. 3. Sami Johansson rikkoi 7. pelissä pudotuspelikevään piste-ennätyksen.

Jaakko: 1. Sami Johansson piste-ennätys. 33 pörssiä 12 peliin on aivan posketonta takomista. 2. “Se kuuluu Classicin arvoihin, voitetaan tyylillä, hävitään tyylillä” -kommentti Classicin mediapäällikkö Juha E. Sirkan suusta game7 pressissä. 3. Viisi jatkoaikaa on kuluttajan näkökulmasta mukavan paljon.

Miha: 1. Facebookissa Salibandy Suomi -ryhmässä tapahtuvat linjanvedot 2. Lehdistötilaisuudet 3. Lötjösen farkkushortsit. Bubbling under: Sami Johanssonin käsittämätön isku.

Ylijohtava: 1. Pelin vaatimustaso. 2. Tuomaritoiminta. 3. Kenttäpöly.

Joel: 1. Alati pienempiin nyansseihin keskittyvät sählyväittelyt WhatsAppissa. Näistä ei voi valitettavasti valita enää yhtä. 2. Hetki jolloin moni oli varma, että Classic on kaatumassa. Moni ei varmaan enää muista kovin kirkkaasti tuota aikaa kun joukkue saattoi tippua mestaruustaistosta tai jäädä hopealle. 3. Pelejä seuratessa unohtaa ehkä ainakin hetkeksi koko koronan olemassaolon, vaikka yleisöä ei olekaan. Varsinkin nyt tuntuu välillä jo aika uskomattomalta, että kaudella on lopulta edetty finaaleihin asti. Tie on ollut vallan pitkä. Tämäkin oli lavea vastaus, mutta otetaan tämä malliin ”se hetki kun tajuat…”.

Menikö finaaleihin OIKEAT joukkueet?

I-P: Paras seitsemästä -sarjaa ei voiteta vasurilla. Eli kyllä. Vai oliko tämä poliittinen kysymys?

Jaakko: Pelillisesti kyllä. Oilers oi etenkin sarjan alussa selkeästi turkulaisia edellä ja olisi voinut voittaa sarjan vaikka 4-0, mutta lipsautti kolmannen pelin turkulaisille. TPS nosti tasoaan sarjan edetessä ja hallitsi kahta viimeistä peliä, mutta 4–2 ei jätä selittelyille sijaa. Tampereen sarjassa Classic loi todennäköisyydet voittaa myös jatkoaikatappioiksi kääntyneet 4. ja 5. Pelit. Kahden viimeisen pelin anti ei jättänyt jossiteltavaa.

Miha: Ihan ovat oikeita joukkueita.

Ylijohtava: Tietenkin. Urheiluromantikkona hallitseva mestari on myös aina hieno nähdä finaalissa.

Joel: Henkilökohtainen mielipiteeni on, että tässä on jopa melko selkeästi sarjan kaksi parasta joukkuetta jos sieltä syyskuulta tänne asti tarkastelee. Tiukkaakin oli, mutta se kertonee siitä, että KILPAILU on palannut sählyyn.

Pitäisikö liigassa valita pikku hiljaa erän parhaita pelaajia, kun yksittäisten pelien suorituksilla valitaan liigan parhaita?

I-P: Näen tässä ison mahdollisuuden siihen kuuluisaan kaupalliseen potentiaaliin. Jokaiseen eräpalkintoon oma sponssi. Kaikki kumuloituu jatkoerässä.

Jaakko: Kyllä pitäisi. Kaupallistamista, kaupallistamista. Jahka tämä eräbrändäys saadaan kumuloitua yläilmoihin, voidaan ruveta palkitsemaan jokaisen minuutin parhaat.

Miha: En tiedä, mutta Erän paras oli minun mielestäni Jussi Kosola. Viheliäinen vastustaja. Valitsen hänet.

Ylijohtava: Mielestäni jokaista valintaa ennen pitää kurrosmaisesti nukkua yön yli.

Joel: Pitäisi olla sellainen Worldometer-henkinen mittari, joka koko ajan kertoo meille kuka on sarjan paras pelaaja. Mielestäni sen pitäisi olla livenä näkyvissä jokaisen salibandyareenan jumbotronilla. En tiedä mistä saataisiin sopiva mittari tuohon, mutta ehkä somemaininnat+potentiaalinen kumulatiivinen tavoittavuus*naamavip/junnumitalien määrällä.

Mitä odotatte finaaleilta?

I-P: Maailmanluokan yksilötaitoa kentällä sekä erätauoilla somemyrskyä, kun lähetyksissä ei nähdäkään Nykyn, Kailialan tai Salinin maajoukkuehaastattelua.

Jaakko: Taktista taistelua. Niin peluutusten kuin pelitavallisen säätämisen osalta. Paras 7 -sarjassa mukautumiskyky korostuu. Oilers haluaa saada pelin virtaamaan. Hyppääkö Classic virtaukseen mukaan? Sen ykköskentälle se ainakin sopii. Miten Oilers reagoi, jos Classic pääsee jatkuvasti paineen alta pois? Kumpi ottaa aloitteen?

Miha: Rasmus Kainulaisen sanoin: onnellista salibandya.

Ylijohtava: En enempää enkä vähempää kuin kaikkien aikojen finaaleita.

Joel: Odotan toistaiseksi kaikkien aikojen tasaisinta paras 7 -finaalisarjaa F-liigassa.

Kumpi vie ja miksi ja miten?

I-P: Classic vie. Selkä seinää vasten jo käytetty dynastia näyttää kyntensä ja armottoman kliinisyytensä. Ei ole väliä kumman kone on paremmin Öljytty, kun tamperelaisten masiina jauhaa läpi ottelusarjan tasalaatuisempaa tavaraa.

Jaakko: En epäile Mikko Leikkasen näkemystä, jonka hän esitti toisen välierän jälkeen: jos Classic pelaa parhaalla tasollaan, tästä valtakunnasta ei löydy ryhmää, joka heidät kaataisi. KrP-sarjan parissa viimeisessä pelissä tuo taso näytti löytyvän. Classic on myös taktisesti moniulotteisempi. Se voi ottaa vastaan tai olla pallossa. Oilers saa varmasti horjutettua aika ajoin, mm. paineistamalla. Oilersin pelitapa tuottaa onnistuessaan kentälle paljon 1v1-tilanteita. Niissä materiaalietu korostuu. Nyt materiaalietu on kuitenkin Classicilla. Siksi tamperelaiset juhlivat. Sanotaan 4–1.

Miha: Classic 4-1. Siksi, koska on parempi joukkue ja paras voittaa aina.

Ylijohtava: Toivon olevani väärässä, mutta se että Classic nousi kuilusta ja selätti haasteet välieräsarjassa tekee siitä tällä hetkellä äärimmäisen vaikeasti voitettavan joukkueen. Nöyrä Classic on pahin mahdollinen mitä sählyssä voi kuvitella.

Joel: Sanottakoon edelleen, että 4-1 tai 4-2 menee Classicille. Perusteluita esitettynä castissa ja ennakossa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että on vielä liian aikaista vallankumoukselle, mutta yllätysten kevät olisi oikeasti poikaa. Nythän edellinen yllätys on runkosarjasta.

Naisten liigafinaaleissa kohtaa…?

I-P: Saadaan ihan ässäfinaali: SB-Pro ja SSRA.

Miha: SSRA ja Classic.

Ylijohtava: Ankat ja Pro.

Jaakko: Rankat Ankat ja pelkkiä vierasvoittoja höyläävä Classic.

Joel: Ihan varmuuden vuoksi sanon PSS ja Classic.

Ennakkopaketti:
Pääkalloennakko: Classic heräsi talviunilta viimeisellä hetkellä – riittääkö Oilersin maltti finaaleissa?
Top 5: Seuraa näitä asioita liigafinaaleissa
Pääkalloparlamentti: Finaalien käsikirjoitus valmiina – ”Maailmanluokan yksilötaitoa kentällä sekä erätauoilla somemyrskyä”
Antti Suomela, oletko pudotuspelien paras puolustaja? ”Sitä en tiedä, mutta hyvin on mennyt”
Pudotuspelien piste-ennätyksen uusiin lukemiin siirtänyt Sami Johansson: ”Sekin vielä, että ’Mihu’ on sen aikanaan tehnyt”
KalloCast: Classic-Oilers finaaliennakointia – ”1980-luvun paperitehtaat vastaan IT-buumi”
Top 5: Seuraa näitä pelaajia liigafinaaleissa