Liigat

Pessi pesi kasvonsa – tasoitti finaalivoitot kotikentällään

18.04.
2021
Liigat

PSS piti pintansa kotiottelussaan. Loppuottelujen voitot ovat 1-1. Kuva: Jarmo Koskela

Porvoon Salibandyseura tasoitti naisten F-liigan finaalisarjan voitot 1-1:een sunnuntaina. Ottelu päättyi PSS:n voittoon 4-2.

PSS tuli sunnuntaina toiseen loppuotteluun lauantaita raikkaammalla ilmeellä.

Myös avausmaali syntyi nopeasti. SB-Pro loi erinomaisen maalipaikan PSS:n päätyyn, mutta ei saanut palloa sisään. Porvoolaiset käänsivät pelin hyvin, ja puolentoista minuutin kohdalla Henna Uljua viritti vasemmalta laidalta laukauksen, joka yllätti Pro-vahti Juulia Katajan. Syöttöpisteen sai Julia Turunen.

”Pessiksi” kutsuttu PSS pelasi hyvän ensimmäisen vartin ja hallitsi pallollista peliä, mutta erän loppua kohti mentäessä SB-Pro pääsi paremmin peliin kiinni.

Se näkyi myös tulostaululla, kun nurmijärveläisten ykköskenttä rankaisi PSS:aa keskialueen pallonmenetyksestä. Asialla olivat Kujalan kaksoset, kun Karoliina laukoi suoraan Elinan poikittaissyötöstä vastustamattomasti 1-1-tasoituksen pari minuuttia ennen avauserän loppua.

PSS karkasi toisessa erässä kahden maalin johtoon.

2-1-johtomaali syntyi ajassa 25.53 lähivaparin seurauksena. Ella Holmberg syötti keskelle Annina Levälammelle, jonka ensimmäinen laukaus osui SB-Pron puolustusmuuriin, mutta paluupallon Levälampi laukoi maaliin, kun tilaa syntyi Pron pelaajien irrottua muurista.

PSS:n kolmas maali syntyi kolmisen minuutta ottelun puolivälin jälkeen. Se oli Julia Turusen soolo: hän katkaisi keskialueella Pron hyökkäyksen, purjehti pallon kanssa nurmijärveläisten alueelle ja yllätti laukauksellaan Katajan.

Porvoolaiset tulivat vahvasti myös kolmanteen erään, ja vajaan kuuden minuutin jälkeen syntyi joukkueen neljäs maali. Céline Stettler sai keskialueelle vasempaan laitaan heiton maalivahti Arla Salolta ja jatkoi poikki kentän Ella Sundströmille. Hän nousi keskelle ja löysi lyhyellä syötöllä Ella Holmbergin lavan, josta pallo lävähti samantien SB-Pron verkkoon.

Pro sai kavennuksen 52 minuutin kohdalla hieman onnekkaasti, kun Aino Tuokkolan maalin takaa eteen heittämä pallo kimposi Matilda Holmströmistä omaan verkkoon.

Pian sen jälkeen nähtiin ikävä tilanne, kun SB-Pron Juulianna Sotala osui keskialueen kontaktissa PSS:n Julia Turusta päähän. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta, mutta ei olisi ihme, jos tilanne etenee kurinpitoon.

Muutenkin sunnuntaina nähtiin jo enemmän kamppailua ja myös tunteet kävivät lämpimämpänä kuin ensimmäisessä loppuottelussa.

Finaalisarja jatkuu tasatilanteesta 1-1 keskiviikkona Nurmijärvellä. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Ottelun tilastot

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola