PSS ei lallatellut mestaruuteen, vaan SB-Pro löysi vielä lisävaihteen: ”Pelaajat näytti tänään luonnetta”

Elina Kujala oli SB-Pron ratkaisupelaajia tiistaina. Kuva: Jarmo Koskela

Elina Kujala oli SB-Pron ratkaisupelaajia tiistaina. Päävalmentaja Aki Vilander kiitteli ketjun esitystä. Kuva: Jarmo Koskela

SB-Pro otti naisten F-liigan finaalisarjan kolmannen voittonsa tiistaina kaatamalla PSS:n Porvoossa lukemin 4-3. Täten sarja on tilanteessa 3-3 ja ratkaiseva seiskapeli mitellään torstaina Nurmijärvellä.

SB-Pro tuli otteluun vahvalla otteella ja karkasi 2-0-johtoon, jonka PSS kuitenkin kuroi kiinni toisessa erässä. Kolmoserässä SB-Pron Aino Tuokkola ja Elina Kujala osuivat perätysten, eikä PSS enää saanut kurottua kahden maalin etumatkaa, vaikka kerran osuikin. Lopusta muodostui todella jännittävä, vaikka näytti siltä, että SB-Pro vie voiton salamamaaleilla.

Kaiken kaikkiaan Pro oli kutosfinaalissa edellä ja olisi voinut viedä voiton selkeämminkin luvuin.

– Kuumat pelaajat oli tänään kehissä meiltä ja oltiin pelillisesti sekä numerollisesti edellä. Enemmän olisi kyllä pitänyt saada eroa siinä vaiheessa, kun oltiin selkeästi niskan päällä. Omaan piikkiini voin ottaa sen, että meidän peli ei ollut ihan hanskassa siinä lopun 6 vs. 5 -tilanteessa. Eiköhän se ole torstaihin mennessä kunnossa, SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander virkkoi pelin jälkeen Pääkallolle.

PSS oli kahdessa edeltävässä finaalissa edellä ja oli tosiaan jo yhden voiton päässä mestaruudesta. Tilanteen ollessa kovimmillaan SB-Pro löysi yhden lisävaihteen peliin ja se näkyi tiistain ottelussa. Lisäpuhtia taisi tulla hiukan yllättävän seikan kautta.

– Mikään ei muuttunut isommin. Pakkotilanne oli toki voiton suhteen, mutta meidän pelaajat näyttivät tänään luonnetta. Porvoon kopissa laulettiin kaksi tuntia ennen peliä, kun tulimme hallille ja se kuului meidän pelaajien korviin. Se tuntui myös sytyttävän meidän pelaajia entisestään, Vilander avasi.

3-2-tilanteessa monella joukkueella on jo paineita kauden päättymisen ja mahdollisen mestaruuden ohi lipumisen vuoksi. Siltä se ei näyttänyt SB-Pron kohdalla.

– Taisin sanoa ennen peliäkin, että meillä ei tässä sellaista painetta ollut, vaikka toki tappiolla kausi olisi loppunut siihen. Selkeästi tilanne sopi meille ja olimme parhaimmillamme. Torstaina mitataan sitten kunnolla molempia, Vilander tiesi.

Pron parasta antia oli hyvälle tasolle palannut ykköskenttä. Se teki kolme maalia, joista Elina Kujala iski kaksi. Karoliina Kujala onnistui pistein 1+1.

– Ykkönen oli tosiaan kovalla tasolla ja Ina Leminen toi siihen vielä lisävoimaa hyökkäysvoimaisena pakkina. Jaana Lirkki ja Kujalat loivat tänään hyvin paikkoja ja torstaita ajatellen voivat vielä tehokkaampiakin olla. Täytyy kehua myös tuota meidän nuoriso-osastoa, joka jälleen onnistui, vaikka meitä aina leimataan nimenomaan kokeneena joukkueena.

– Alivoima toimi jälleen tosi hyvin. Oikeastaan vastustaja ei saanut sen aikana huippupaikkoja aikaiseksi, Vilander summasi.

Seiskapeli

Viimeiseen peliin lähdettäessä peli on molemmille selkeä: vain voitto kelpaa. SB-Pro on ollut useammin arvopeleissä ja se kohensi tiistainakin otteitaan selkä seinää vasten.

Valmistautuminen kohti torstaita sujuu maltillisissa merkeissä.

– Huomenna on lyhyt Teams-palaveri, kuten tässä muutenkin on pidetty. Neljään päivään on ollut kolme peliä ja tänään oltiin parhaalla jalalla liikenteessä. Se lupaa hyvää torstaille. Meiltä löytyy intoa ja tällaisista paikoista kokemusta.

Käytännössä kovin isoja muutoksia ei voi tehdä enää kumpikaan joukkue. Pelit ovat olleet jatkuvasti hyvin tasaisia, joten seiskapelissä ratkaisevaan asemaan nousevat seikat eivät liene ainakaan ennakkoon kovin dramaattisia.

– Uskallusta tarvitaan aina. Me ei olla luovutettu missään vaiheessa. Omaa peliä pitää pystyä pelaamaan, kuten tänään. Kentällä taas kuumat pelaajat, kuten tänään, niin se riittää voittoon torstainakin, Vilander pohti.