Divarit

PSS finaaliin! – Classic nousi 0–4-tappioasemasta rankkarivoittoon ja siirsi ratkaisua

10.04.
2021
Divarit

Classic venytti välieräsarjan ratkaisua. Kuva: Esa Takalo

Lauantaina ohjelmassa oli naisten välieriä, liigakarsintaa sekä miesten divarikarsintaa. Etenkin Tampereella nähtiin vaiherikas ottelu.

Naisten F-liigan välierät:
Classic – SB-Pro 6–5 rl. (voitot 2–2)
PSS – SSRA 5–1 (PSS finaaliin voitoin 3–1)

Ennakkosuosikki SB-Pro näytti painelevan vastustamattomasti kohti finaalia sen siirtyessä jo 4–0-vierasjohtoon ajassa 23.41. Sisukas Classic kuitenkin kiri ensin maalin päähän ja nousi 3–5-tappioasemasta tasoihin kahdella päätöskympin ylivoimaosumalla.

Jatkoajalla Prolle aukesi loistotilaisuus napata finaalipaikka, mutta Meri-Helmi Höynälä ei onnistunut rangaistuslaukauksessaan. Lopulta ratkaisu haettiin voittolaukauskisasta, jossa ratkaisevan osuman upotti Classicin Alma Laitila tasoittaen ottelusarjan lukemiin 2–2. Voitto oli Classicille kevään ensimmäinen kotiareenalla.

Kotijoukkueen tehokkain oli kahdesti osunut Julia Woivalin. Alisa Pöllänen ja Kristiina Kauppila syöttivät kaksi maalia. Vieraiden Jaana Lirkki ja Juulianna Sotala summasivat tehot 1+1.

Finaalipaikka ratkeaa huomenna viidennessä ottelussa.

Ottelun tilastot

Toisessa välierässä SSRA:sta ei ollut haastamaan PSS:aa. Päävalmentajaa ennen kolmatta välierää vaihtanut Rankat Ankat jäivät kolmatta kertaa peräkkäin yhteen maaliin. PSS taas osui viidesti ja eteni finaaliin voitoin 3–1.

Kotijoukkueen tehopelaajia olivat tehot 1+1 iskenyt Aada Heikkinen ja kaksi maalia alustanut Ella Sundström.

Ottelun tilastot

Naisten F-liigan liigakarsinta:
LoSB – Blue Fox 2–6 (voitot 0–1)

Naisten liigakarsinnassa Blue Fox voitti LoSB:n vieraskentällä 6–2. Vieraiden tehokkain oli kaksi maalia tehnyt Emma Vähäkangas. Liigakarsinnan toinen osa pelataan huomenna Uudessakaarlepyyssä. Liigapaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Ottelun tilastot

Miesten Divarikarsinta:
SalBa – Blue Fox 9–8 ja. (voitot 1–0)
Soittorasia – FoSu 4–3 ja. (voitot 1–0)

Divarikarsinnat avattiin tasaisissa merkeissä. SalBa oli kotikentällään jo 8–3 tappiolla vartti ennen päätössummeria. Huima kiri kuitenkin täydentyi ajassa 59.10 Koiralauman tultua tasoihin. Voittomaalin Blue Foxin verrkkoon sivalsi liigakentiltäkin tuttu Jani Lehtoniemi, joka vietti neljän pisteen (3+1) iltaa. Vieraiden pörssihai oli oli Johannes Vähäkangas neljällä maalisyötöllään. Anton Kallvik osui kolmesti.

Ottelun tilastot

Myös Tampereella ratkaisu saatiin jatkoajalla. Soittorasia otti ensimmäisen kiinnityksen divaripaikkaan Janne Toivasen ylivoimamaalilla.

Ottelun tilastot

Divarikarsinnat jatkuvat ensi viikon lauantaina. Divaripaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira