Liigat

PSS otti ison loikan kohti mestaruutta – mursi SB-Pron kotitaian

25.04.
2021
Liigat

PSS on voiton päässä F-liigan mestaruudesta. Kuva: Jari Turunen

SB-Pro ja PSS olivat edenneet tällä kaudella keskinäisissä kohtaamisissaan pelkästään kotivoittojen merkeissä, mutta PSS mursi taian sunnuntaina. Porvoolaisten 5-2-voitto Nurmijärvellä F-liigan naisten viidennessä loppuottelussa tietää sitä, että PSS on voiton päässä mestaruudesta.

Jos oli lauantain neljäs finaali Porvoossa vähämaalinen, niin Nurmijärvellä sunnuntaina avattiin pellit heti alusta alkaen. Ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana nähtiin kolme osumaa.

Ottelu ehti vanheta vain 68 sekuntia, kun SB-Pro meni johtoon. PSS karkasi korkealta ja nurmijärveläiset käyttivät avautuneen tilan hyväkseen. Ina Lemisen pitkä syöttö tavoitti Aino Tuokkolan, joka antoi ensimmäisellä kosketuksella poikittaissyötön Aada Isometsälle. Paikan saadessaan 17-vuotias hyökkääjä viimeisteli varmasti 1-0 SB-Prolle.

PSS tasoitti neljän ja puolen minuutin kohdalla. Henna Uljua oli hereillä Pron maalin edessä, nappasi puolustajasta suuntaa muuttaneen pomppineen pallon haltuun ja viimeisteli aivan maalivahti Juulia Katajan nenän edestä 1-1-tasoituksen.

Ajassa 7.58 syntynyt PSS:n Julia Turusen tekemä 2-1-johtomaali oli kaunista katseltavaa. Uljua pelasi pallon vasempaan laitaan Céline Stettlerille, joka löysi ensimmäisellä kosketuksella maalin edestä Turusen. Klassinen lapa lattiaan, nimi lehteen -tilanne toteutui.

Ensimmäinen erä oli selvästi aktiivisempaa peliä kuin edellisenä päivänä Porvoossa pelatussa ottelussa. Molemmat joukkueet karvasivat korkeammalta ja myös pallollinen rohkeus oli kasvanut yön aikana.

Toisen erän alkupuolella SB-Pro pääsi ottelun ensimmäiselle ylivoimalle, mutta ei onnistunut käyttämään erikoistilannetta hyväkseen. Sen sijaan tasavoimin verkko soi ajassa 31.37, kun kovia kokenut SB-Pron kolmoskentällinen sai onnistumisen. Hietamäen kaksoset olivat asialla: Laura sai syöttöpisteen, kun Mirja lapioi maalin edestä tahdolla irtopallon sisään.

Pron kolmoskenttä oli ensimmäisessä erässä kentällä ottamassa molempia PSS:n maaleja omiin, mutta pystyivät hieman paikkaamaan tilannetta tekemällään maalilla.

Erän lopulla myös PSS pääsi ylivoimalle, mutta ei kyennyt hyödyntämään erikoistilannetta. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin tasalukemissa 2-2.

Kolmannessa erässä SB-Pro pääsi kokeilemaan viiden minuutin jälkeen ylivoimaa, mutta se ei tuottanut tulosta.

Lauantaina PSS:n voittomaali syntyi ajassa 57.58, nyt se syntyi siihen verrattuna jo ”hyvissä ajoin”: digitaalit pysähtyivät numerosarjaan 57.34. Milja-Maaria Saarikoski pääsi pallonriiston jälkeen etenemään puolesta kentästä maalipaikkaan ja ohitti laukauksellaan Katajan.

Noin 40 sekuntia myöhemmin porvoolaiset karkasivat kahden maalin johtoon, kun SB-Pron Anu Raatevaara menetti pallon oman maalin edessä ja Ella Sundström käytti sen armotta hyväkseen laukomalla etukulmasta pallon Katajan selän taakse.

Loppunumerot 5-2:een sinetöi tyhjään maaliin Fanny Holmberg Ella Holmbergin syötöstä 18 sekuntia ennen loppua.

Voitot ovat nyt 3-2 PSS:lle. Porvoolaisten seurahistorian ensimmäinen naisten suomenmestaruus on katkolla tiistaina kotikaupungissa.

Ottelun tilastot

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola