Liigat

PSS tasoitti finaalisarjan, mutta Sundström näki vielä parannettavaa pelissä: ”Keskialueella tulee hölmöjä menetyksiä”

18.04.
2021
Liigat

Ella Sundström esiintyi hyvin toisessa finaaliottelussa. Kuva: Jari Turunen

PSS ja SB-Pro mittasivat sunnuntaina toisiaan toisen kerran F-liigan naisten finaalisarjassa. PSS tasasi puntit kaatamalla Pron kotikentällään lukemin 4-2.

Lauantain avauspelissä PSS esiintyi huomattavasti heikommin ja hävisi 2-6 Nurmijärvellä. Päävalmentaja Jukka Kouvalainen kommentoi tuolloin, että joukkueen lataus peliin ei ollut finaalipelin vaatimalla tasolla.

PSS-sentteri Ella Sundström komppasi, että lauantain peli ei sujunut ja sunnuntaina kentällä oli parempi PSS.

– Meidän maalineduspelaaminen oli lauantaina ihan kamalan näköistä ja ihan sellaista kesäliigaa. Oltiin varmaan vielä edellisessä sarjassa kiinni tai jotain, en tiedä. Tänään joukkue oli paljon sähäkämpi ja reagointiin paremmin pallonmenetyksiin ja kaikkeen. Tänään sai joka vaihdossa tehdä töitä, että voitettiin, Sundström arvioi Porvoossa pelin jälkeen.

SB-Pron pelitapa on paljon PSS:aa suoraviivaisempi ja joukkue luottaa prässin kautta saatuihin riistoihin sekä nopeisiin vastaiskuihin. Pro myös ”toimittaa” palloa paljon vastustajan maalia kohden. PSS sen sijaan rakentaa peliään enemmän pallonhallintaan ja se pelasi sillä saralla jo paremmin. SB-Pro vaikutti ajoittain jopa turhautuvan, kun PSS pääsi hallitsemaan ottelun rytmiä.

Sundströmin mukaan pallollinen peli sujui ihan ok, mutta…

– Tuossa keskialueella tulee hölmöjä menetyksiä ja se on vähän jännää, kun kaveri on hyvä kääntämään. He rokottovat aika ankarasti tuosta meidän keskialueen hölmöilystä, Sundtröm linjasi.

Sundströmin johtama ykköskenttä esiintyi hyvin sunnuntaina. Se osui kahdesti, joista toiseen maaliin Sundström teki hyvän esityön Ella Holmbergille.

– Parannettiin eilisestä pelistä aika paljon. Saatiin pidempiä pallollisia pätkiä ja päästiin murtautumaan keskustaan. Eilenkin saatiin pallollisia vaihtoja, mutta pyörittiin tuolla laidoilla. Nyt päästiin jo maalintekotilanteisiin ja se on hyvä.

Kaksi vuotta sitten PSS paransi koko ajan ottelusarjan edetessä, mutta SB-Pro juhli mestaruutta voitoin 4-1.

Nähdäänkö teiltä samalla tavalla nousujohteinen sarja kuin kaksi vuotta sitten?

– No toivotaan, että niin käy nytkin. Tuo meidän välieräsarjakin oli sellainen, että kasvettiin joukkueena tosi paljon. Jos nyt olisi sama, niin sehän sopii. Nyt saa kyllä tehdä enemmän töitä kuin välierissä, kuten kuuluukin, Sundström pohti.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet nyt jo seitsemän kertaa. Mielenkiintoista on ollut se, että molemmat ovat voittaneet joka kerta kotikentillään. Varsinkin PSS on ollut koko kauden vahva kotonaan ja voittanut nytkin seitsemän kotipeliään putkeen.

Se hävisi Prolle kotonaan viimeksi edellisessä finaalisarjassa huhtikuun lopussa 2019, ja joukkueet ovat kohdanneet välissä monta kertaa. Mikä tämän kotitaian oikeastaan edes selittää, varsinkaan kun katsojiakaan ei pääse tällä hetkellä paikan päälle?

– En tiedä, sitä minäkin olen miettinyt. Arkadialla on varmaan ainakin kerran pakko voittaa. Se voitto on vain raavittava väkisin, Sundström kommentoi.

Sundström on ollut viime vuosina yksi liigan parhaista senttereistä ja edusti Suomea MM-kisoissa 2019. Finaaleissa peli on kulkenut mukavasti ja kahteen peliin pisteitä on kertynyt 1+1. Sundström on nostanut tasoaan kauden edetessä ja panosten koventuessa.

– Olen parantanut pudotuspelejä kohden. Latautuminen on vaikeaa, kun ei ole yleisöä ja muuta. Siitä on myös puhuttu. Kun ei kuulu huutoja ja kannustuksia, niin oman penkin tahto ja tunne nousee isompaan rooliin. Silloin kun me saadaan se hyvälle tasolle niin meitä ei pysäytä mikään kentällä.

Kumpikaan finaalipeli ei ole välttämättä ollut vielä tasoltaan ihan huippuluokkaa ja parannettavaa on ollut molempien joukkueiden osalta. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona ja aikaisintaan viikon päästä sunnuntaina sarja voi olla katkolla jomman kumman joukkueen hyväksi.

– Maalineduspelaamista pitää pystyä edelleen parantamaan. Taisi tulla nytkin yksi maali sitä kautta. Pallon kanssa pitää olla huolellinen. He survovat palloa väkisin tuohon keskelle, ja jos me ei saada sitä pelattua pois niin sitten me ei ansaita voittoa. Tänään ansaittiin, Sundström kiteytti tulevien pelien parannuskohteet.

Jari Turusen ottelukuvat

Lue myös:
Pääkallotodistus: Keltapaidoista löytyivät toisen loppuottelun onnistujat

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen