Liigat

PSS:n Linda Törnqvist oli lauantaina kentällä kolmesti, kun verkko soi – ”Joka pelissä uskalletaan pitää palloa enemmän”

24.04.
2021
Liigat

Linda Törnqvistin mielestä PSS:n pallollinen rohkeus on parantunut finaali finaalilta. Kuva: Jari Turunen

PSS:n puolustaja Linda Törnqvist kertoi Pääkallolle, mitkä olivat voiton avaimet lauantaina pelatussa F-liigan naisten neljännessä loppuottelussa. PSS voitti maalein 3-1 ja tasoitti finaalisarjan voitot 2-2:een.

– Tänään onnistuttiin hyvin keskustan puolustamisessa. SB-Pro on hyvä kääntämään keskelle ja tekemään maaleja takiksilta (takakulmilta). Tänään tekivät sieltä yhden, mutta kokonaisuutena pelattiin se paljon paremmin. Kun se onnistuu, meille on todella vaikea tehdä maaleja, Törnqvist arvioi ottelun jälkeen.

– Tämä oli meidän paras puolustuspelimme ainakin finaalisarjaan. Koko pudotuspeleihin peilaten ei ehkä ollut vielä ihan parasta, mutta parempaan suuntaan mennään.

Törnqvist oli kentällä ottelun kolmen ensimmäisen maalin aikana. Hän oli ottamassa miinuksen, kun SB-Pron Jenina Hämäläinen vei ensimmäisessä erässä vieraat johtoon, mutta vastaavasti plussa tuli toisessa erässä, kun Henna Uljua iski PSS:n tasoihin.

Voittomaaliksi jäänyt 2-1 syntyi ylivoimalla ajassa 57.58, kun Ella Sundström laukoi Törnqvistin syötöstä.

Kolmannessa loppuottelussa keskiviikkona PSS pääsi pelaamaan rutkasti ylivoimaa, mutta ei onnistunut. Nyt erikoistilanne tuotti onnistumisen tärkeään paikkaan.

– Haettiin ylivoimaan enemmän liikettä. Kun pallo ja kaikki pelaajat liikkuvat, sitä on vaikeampi puolustaa kuin jos kaikki olisivat vain staattisesti paikallaan, Törnqvist selvitti.

Puolustajaa ilahdutti se, että finaalisarjan edetessä ottelu ottelulta PSS:n pelirohkeus on kasvanut.

– Joka pelissä uskalletaan pitää palloa enemmän ja enemmän. Ekoissa peleissä luovuttiin pallosta liian nopeasti. Pro on peittävä joukkue, joka puolustaa keskustan tiiviisti, joten pallo täytyy saada liikkumaan nopeasti.

PSS ja SB-Pro ovat kovat kilpakumppanit, joiden pelit ovat tasaisia, mutta tuntuvat järjestään päättyvän kotivoittoihin. PSS tarvitsee yhden onnistuneen ryöstöretken Nurmijärven Arkadia-halliin, koska kotietu on SB-Prolla.

Sen yrittämiseen aukeaa mahdollisuus heti yhden yön jälkeen, kun finaalisarja jatkuu sunnuntaina. Se on jo nyt varmaa, että loppuotteluja pelataan vielä tiistaina Porvoossakin.

– Viimeksi (keskiviikkona) käytiin jo lähellä vierasvoittoa, kun päästiin jatkoajalle. Nyt olisi tärkeä voitto jaossa. Tehdään kaikkemme sen eteen. Kerran pitää vieraissa voittaa, Törnqvist muistutti.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola