SB-Pro ja PSS voiton päässä finaaleista – Kauppisen jatkoaikamaali varmisti Steelersin liigapaikan

PSS kaatoi SSRA:n Oulussa. Kuva: Ari Arola

Nurmijärven SB-Pro ja Tampereen Classic mittelivät keskiviikkona kolmannessa välieräpelissä Nurmijärvellä. Hallitseva mestari kaatoi tamperelaiset selkein 8-1-lukemin.

Pro iski avauserässä kaksi maalia ja jatkoi maalitehtailua heti toisen erän alussa. Kolmen maalin johto sai lisäpontta toisen erän puolivälin jälkeen, kun kotijoukkue pääsi viiden minuutin ylivoimalle ja osui kahdesti. Classic kavensi kerran toisessa erässä, mutta SB-Pron kolmen maalin päätöserä varmisti selkeän kotivoiton.

Pron tehopelaaja oli kolme maalia syöttänyt Elina Kujala. Karoliina Kujala (2+0), Jaana Lirkki (1+1) ja Mea Kiuru (2+0) olivat myös tehokkaita. Sarja on katkolla lauantaina Tampere Areenalla.

SSRA emännöi PSS:aa keskiviikkona Oulussa. PSS haki vieraskentältä vakuuttavan voiton loppulukemin 6-1.

Kahden erän jälkeen PSS johti peliä 4-0. SSRA yritti viritellä vielä kiriä päätöserässä, mutta se osui vain kerran ilman maalivahtia. Vierasjoukkue sen sijaan iski kaksi ylivoimamaalia, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Porvoolaisten tehopelaaja ottelussa oli kolmesta maalannut Henna Uljua. Arla Salo torjui erinomaisesti vieraiden maalilla pysäyttäen 19 kutia. Ottelusarja on katkolla lauantaina Porvoossa.

Hämeenlinnan Steelers ja Kirkkonummi Rangers kohtasivat keskiviikkona kolmannen kerran miesten F-liigan karsinnassa. Steelers voitti sarjan tiukimman kamppailun jatkoajalla lukemin 8-7.

Jo avauserä antoi merkkejä tulevasta. Molemmat joukkueet kävivät johdossa, mutta erätauolle mentiin lukemissa 3-3. Nico Matilainen ja Jose Takala veivät Steelersin kahden maalin johtoon toisessa erässä, mutta Lauri Näränen kavensi, joten päätöserään mentiin Steelersin maalin johdossa.

Jari Koskinen laukoi Rangersin tasoihin kolmoserän alussa. Sen jälkeen Steelers pääsi jälleen johtoon, joka kesti viimeisen kympin alkuminuuteille. Steelersin Matilaisen komea soolomaali näytti pitkään ratkaisuosumalta, mutta Kristian Lamminen iski vieraat tasoihin 16 sekuntia ennen loppua komealla kudilla. Tässä välissä yksi Steelers-maali ehdittiin hylätä, sillä se iskettiin tyhjiin vapaalyönnistä väärästä paikasta.

Jatkoaikaa oli pelattu 64.23, kun Steelersin Pyry Kauppinen naulasi voittomaalin, joka varmisti samalla sen, että Steelers pelaa ensi kaudella F-liigassa.

Ottelun hahmoja oli jälleen kovat 3+1 tehot iskenyt Steelersin Niko Einiö. Mainittujen Kauppisen ja Matilaisen ohella Jarno Mäkinen kunnostautui pistein 0+3. Rangersin Nicholas Rajala oli pistepäällä tehoin 2+1.

Steelers voitti sarjan 3-0. Rangers jatkaa Divarissa kaudella 2021-22.