Liigat

SB-Pro puristi naisten finaaliin PSS:n seuraksi – Blue Fox on matkalla F-liigaan

11.04.
2021
Liigat

SB-Pro pelaa mestaruudesta tänäkin keväänä. Kuva: Esa Takalo

Naisten F-liigassa ratkaistiin sunnuntaina toinen finalisti, kun SB-Pro ja Classic pelasivat viidennen välierän. Lisäksi Blue Fox ja LoSB jatkoivat liigakarsintaa.

Naisten F-liigan välierät:
SB-Pro – Classic 4-3 (SB-Pro finaalin voitoin 3-2)

Kaksi viimeisintä naisten mestaruutta voittanut SB-Pro pelaa SM-kullasta tänäkin keväänä. Tampereen Classic laittoi sen välieräsarjassa koville ja viideskin ottelu oli tiukka, mutta nurmijärveläiset käänsivät sen edukseen kolmannessa erässä.

Jaana Lirkki iski puhtaan hattutempun, jotka käänsivät SB-Pron 1-2-tappioaseman 4-2-johdoksi. Siitä Classic ei enää toipunut, vaikka pääsivätkin lopussa maalin päähän pelatessaan ilman maalivahtia. Myös mahdollisuuksia tasoitukseen oli, mutta niitä Classic ei kyennyt tällä kertaa käyttämään.

Ottelun tilastot

F-liigan finaaleissa SB-Pro kohtaa Porvoon Salibandyseuran. Mestaruuteen tarvitaan neljä otteluvoittoa. Finaalisarja alkaa ensi viikonloppuna.

Pronssiottelussa kohtaavat SSRA ja Classic.

Naisten F-liigan liigakarsinta:
Blue Fox – LoSB 10-2 (voitot 2-0)

Blue Fox on lähellä saavuttaa paikan naisten F-liigan B-lohkoon ensi kaudeksi. Uusikaarlepyyläiset voittivat Lohjan Salibandyn karsinnassa toistamiseen selvin numeroin sunnuntaina ja siirtyivät ottelusarjassa 2-0-johtoon.

F-liigapaikkaan tarvitaan kolme voittoa. Karsinta jatkuu ensi lauantaina Lohjalla, ja silloin Blue Foxilla on ensimmäinen mahdollisuus juhlia nousua.

Ottelun tilastot

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola