Liigat

SB-Pro selkeään kotivoittoon avausfinaalissa – Höynälä ja Kujala maalasivat kahdesti

17.04.
2021
Liigat

SB-Pro kaatoi PSS:n ensimmäisessä liigafinaalissa. Kuva: Jarmo Koskela

SB-Pron ja PSS:n välinen finaalisarja käynnistyi lauantaina Nurmijärvellä. SB-Pro vei voiton maalein 6-2.

Ottelun alku oli hermostunut. SB-Pro naulasi avausmaalin jo kahden minuutin pelin jälkeen. Meri-Helmi Höynälä iski pallon maaliin prässin päätteeksi PSS:n maalin edustalta. Avauskymppi oli monella tavalla sekavaa, eikä kumpikaan joukkue saanut varsinaista otetta pelistä.

Toisella kympillä PSS paransi ja sai myös ajoittain pallollista otetta. Ella Sundström ohjasi pelin tasoihin maalin edustalta. PSS:n toinen maali syntyi ajassa 15.55, kun Milja-Maria Saarikosken mainio syöttö löysi Celine Stettlerin, joka iski pallon tyhjiin. Erätauolle mentiin lukemissa 2-1 PSS:n hyväksi, mutta kumpikaan joukkue ei ollut erityisesti edellä ottelussa.

Toisessa erässä SB-Pro oli terävämpi. Mirja Hietamäki naulasi ensin siskonsa Lauran syötöstä ja sen jälkeen Höynälä lisäsi johtoa Ina Lemisen loistosyötöstä. Maali syntyi hyvän prässin seurauksena. SB-Pron erän kolmas osuma syntyi nopean vastaiskun päätteeksi, jonka päättäjänä toimi Aino Tuokkola.

Suoraviivaisesti hyökännyt ja tiukasti puolustanut SB-Pro käänsi tilanteeksi 4-2 kolmanteen erään mentäessä. Kotijoukkue oli myös fyysisesti edellä PSS:aa.

Kolmoserässä SB-Pro sai kaksi perättäistä ylivoimaa, joista toisen Karoliina Kujala päätti maaliin Jaana Lirkin tarjoilusta. Ratkaisun makua nähtiin ajassa 52.50, kun Lirkin loistosyöttö löysi Karoliina Kujalan maalin edestä ja kokenut peluri naulasi Pron jo 6-2-kotijohtoon.

PSS otti vielä maalivahdin pois ja käytti aikalisänsä, mutta varsinaista kirivaihetta se ei saanut aikaiseksi. Kokonaiskuvassa SB-Pro oli terävämpi ja vieraita edellä. Pelillisesti avausottelu oli melko sekava kokonaisuus ja PSS ei esiintynyt erityisen hyvin avauserän parhaita hetkiä lukuunottamatta.

Kahden maalin pelaajia olivat Höynälä ja Karoliina Kujala. Lirkki ja Aada Isometsä tarjoilivat kaksi maalisyöttöä. Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Porvoossa ja Suomen mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen