SB-Pro venyi veitsi kurkulla ja siirsi ratkaisun seiskapeliin – kolmannen erän salamamaalit ratkaisivat

Kujalan siskokset viimeistelivät kolme Pron neljästä täysosumasta. Kuva: Jarmo Koskela

PSS ei onnistunut käyttämään ottelupalloaan kotihallissa. SB-Pro voitti tasaisen kamppailun 4–3, tasoitti finaalisarjan lukemiin 3–3 ja siirsi kultamitalien ratkaisun torstaina pelattavaan seiskapeliin.

Avauserä oli varsin tasaista peliä, jossa hallintavaiheet olivat kortilla. Maalinteon aloitti vierasjoukkue SB-Pro Karoliina Kujalan maalin edestä sutimalla osumalla. Ajassa 16.08 Pron kokenut ykkönen iski uudestaan, tällä kertaa Elina Kujalan toimesta, joka viimeisteli näppärän kuvion päätteeksi maalin edustalta 2–0. Henna Uljuan onnekas maali toi PSS:n kuitenkin maalin päähän vielä ennen erätaukoa.

Toisen erän ainokaisesta vastasi PSS ja Celine Stettler tarkalla laukausella maalin kattoon.

Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin juuri ennen kolmannen erän puoliväliä. Ajassa 49.02 Aino Tuokkola nappasi pallon PSS:n huolimattoman paineen purun jälkeen kulmassa, liikkui maalintekosektoriin ja sivalsi tarkalla laukauksella pelivälineen etukulmasta verkkoon. Vain 11 sekuntia myöhemmin Elina Kujala pääsi laitakäytöllä ohi PSS-pelaajasta, jonka jälkeen keltaiset avasivat kunniakujan, josta Kujala kiitti sijoittamalla pallon vuoren varmalla viimeistelyllä alakulmaan.

PSS:n Ella Holmberg tökkäsi maalin edustalta vielä 3–4-kavennuksen reilut kolme minuuttia ennen loppua, mutta porvoolaisten kiri jäi torsoksi, eikä lisäosumia enää nähty. Ratkaisu siirtyi näin ollen torstaina pelattavaan seiskapeliin.

Juulia Kataja torjui Pron maalilla 11 kertaa, kun taas virkasisko Arla Salo venyi toisessa päässä 15 pallon tielle. Ottelun tehokkaimpina kunnostautuivat kahdesti osunut Elina Kujala (2+0), 1+1 summannut Karoliina Kujala sekä kaksi maalia syöttänyt Ella Sundström (0+2).