Liigat

Tahtomaalin iskenyt PSS:n Henna Uljua: ”Kun pelaamme omalla parhaalla tasollamme, avaimet ovat meidän käsissämme”

25.04.
2021
Liigat

Henna Uljua on tehnyt onnistuneen paluun PSS:n paitaan. Kuva: Jari Turunen

Porvoon Salibandyseuralla on nyt kaksi ottelupalloa mestariksi naisten F-liigassa, kun se otti finaalisarjassa 3-2-johdon sunnuntaina. PSS:n kokenut Henna Uljua purki tilannetta Pääkallon haastattelussa.

PSS voitti finaalisarjassa viikonlopun molemmat ottelut, kun neljäs ottelu lauantaina päättyi ”Pessin” hyväksi maalein 3-1 ja viides ottelu sunnuntaina 5-2.

PSS:n hyökkääjä Henna Uljua iski ottelun alussa 1-1-tasoituksen saatuaan irtopallon maalin eteen.

– Näitäkin maaleja tarvitaan. Välillä ne ovat ei-niin kauniita. Välillä se tulee tahdolla, välillä taidolla. Nyt tuli tahdolla, Uljua kuittasi Pääkallolle ottelun jälkeen.

Miten Uljua vertaisi viikonlopun otteluita keskenään?

– Eilen (lauantaina) oli pallollisesti parempaa tekemistä, mutta tänään oli tahtotila vielä kovempi. Joka pelissä olemme pystyneet vähän parempaan. Näkyy, että olemme fyysisesti hyvässä kunnossa koko joukkue. Tuntuu, että jaksamme painaa, Uljua summasi.

– Nämä ovat tiukkoja matseja. Puhuimme moneen kertaan, että uskotaan omaan tekemiseen ja luotetaan omaan pelikirjaan, niin se kantaa hedelmää. Onneksi luotettiin. Tänään mentiin oma pelaaminen edellä. Se toi toivotun lopputuloksen. Voitettiin samalla vierasvoittokirous.

Vieraskirous – tai kotitaika, kummin vain – oli PSS:n ja SB-Pron välillä sitkeässä, sillä joukkueiden tämän kauden yhdeksän (!) edellistä kohtaamista F-liigassa oli päättynyt aina kotivoittoon. Nyt PSS teki ryöstöretken omalta kannaltaan todella makeaan paikkaan.

”Siistiä, että lähdin mukaan”

Viikonlopun tulosten myötä porvoolaiset siirtyivät ottelusarjassa 3-2-johtoon. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, joten kausi on ensimmäisen kerran katkolla tiistaina Porvoossa.

Omassa Aurora-hallissaan PSS on voittanut toistaiseksi kaikki ottelut tämän kevään pudotuspeleissä.

– On enemmän kuin hieno tilanne, että päästään ratkaisemaan finaalisarjaa ekan kerran kotona. Harmi, kun paikalle ei pääse yleisöä, mutta tiedän, että monet seuraavat meitä kotonaan. Intoa ja voimia löytyy vielä, että saisimme kotiratkaisun tehtyä. Siitäkin tulee varmasti jännittävä matsi, Uljua makustelee.

– Nyt pitää pelata se kauden paras ottelu, eikä anneta yhtään periksi. Pitää pelata nöyrästi ja luottaa joukkueen tekemiseen. Pro ei tule antamaan varmasti yhtään periksi. Kun pelaamme omalla parhaalla tasollamme, avaimet ovat meidän käsissämme.

Uljua palasi PSS:n riveihin tälle kaudelle kahden välivuoden jälkeen, kun hän polvivammasta kuntouduttuaan halusi vielä kokeilla pelaamista korkeimmalla tasolla. Se näyttää onnistuneelta siirrolta sekä joukkueen että pelaajan kannalta.

– Siistiä, että lähdin tälle kaudelle mukaan. Pääsemme nauttimaan loppuun asti.

Uljua, 28, on pelannut ensimmäiset ottelunsa liigassa jo teini-ikäisenä kaudella 2008-09 ja on tahkonnut liigassa runkosarja ja pudotuspelit mukaan lukien liki 250 ottelua, mutta hänelläkin on palkintokaapissa ennestään ”vain” yksi SM-pronssi keväältä 2017.

Nyt tarjolla olisi PSS:n seurahistorian ensimmäinen naisten suomenmestaruus, mutta matka on vielä kesken.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola