Liigat

TOP 5: Parhaat kahden suunnan pelaajat kaudella 2020-21

28.04.
2021
Liigat

Classicista löytyy useita kahden suunnan taitajia. Kuva: Esa Takalo

Pääkallo on listannut pelatun kauden jälkeen top 5-otatuksia. Tässä listauksessa on arvioitu parhaat kahden suunnan pelaajat.

5. Mikko Leikkanen, Classic

Leikkanen ei ehkä säkenöi puolustajana, koska ei ole fyysisesti erityisen näyttävä, eikä kovin nopeakaan. On kuitenkin hyvä katkomaan ja tekee oikea-aikaisia liikkeitä. Osallistuu järkevästi hyökkäyksiin ja laukaisu- sekä syöttötaito tukee onnistumisia. Sarjan paras teholukema pudotuspeleissä ja voitti puolustajien pistepörssin pudotuspeleissä.

4. Ville Hirvisuo, TPS

Hirvisuo on saanut monesti pelata ketjussa, jossa kanssapelaajat ovat hyökkääjinä hyvin hyökkäysoriontuneita. Teki tällä kaudella mukavasti tehopisteitäkin, mutta merkittävin avu on edelleen oman kentällisen tasapainottamisessa. Fiksuna pelaajana antaa laitureille usein sauman pelata vapaammin. Hyvä katkomaan, joiden avulla oma joukkue saa myös hyökkäyssaumoja.

3. Jesperi Lindfors, Oilers

Lindfors on listalla puolustusvoittoisin pelaaja, mutta osaamista löytyy myös toiseen päähän. Pelasi tasaisesti koko kauden ja rooli oli merkittävä varsinkin kauden loppua kohden, jota ikävä loukkaantuminen haittasi. Pallollisena ei mitään huippuominaisuuksia, muttei suuremmin heikkouksiakaan. Yksi kauden tehokkaimmista puolustajista runkosarja sekä pudotuspelit huomioiden. Hyvä 1 vs 1 -pelaaja, joka harvoin häviää tilanteita.

2. Eemeli Salin, Classic

Salinin ominaisuudet ovat erinomaiset kahden suunnan pelaamiseen. Reilusti yli 190-senttinen laituri on erittäin nopea liikkeissään kokoisekseen. Toimintasäde on tällöin iso, joilloin Salin voittaa paljon kaksinkamppailuita, vaikka häviäisi pallon jostain syystä aluksi. Kokemus puolustajan paikasta on saanut Salinin myös ymmärtämään puolustuspelaamista. Erinomainen peittäjä. Hyökkäyspäässä tärkein avu on laukaus, ja sen päälle voi lisätä vielä suojaustaidon, fyysisyyden sekä ulottuvuuden. Koko kauden saldo oli lähes 100 tehopistettä, ja plusmiinuskin oli oikein kiitettävällä tasolla runkosarjassa ja pudotuspeleissä.

1. Nico Salo, Classic

Salo on Suomen, ja todennäköisesti koko maailman paras all round-pelaaja, joka on hämmentävästi lähes joka paikassa jatkuvasti. Tehopisteiden määrää on turha tuijottaa, sillä sentteri tekee jatkuvasti töitä viisikon eteen ja antaa Salinille sekä Johanssonille hyökkäyspään vapauksia. Osoitti arvonsa myös puolustajana, kun ”putosi” siihen rooliin kesken välierien. Varovaisesti sanoen oli silläkin pelipaikalla paras, jos huomioidaan vain loppupelit. Fyysisesti kova, pallollisesti hyvä sekä monipuolinen ja paketin tietysti viimeistelee loistava pelisilmä, joka auttaa sijoittumisessa kentän kaikilla alueilla.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi