Turkulaisille junioriturnauksille viralliset SM-arvot – ”Korona on harmittavasti kiusannut innokkaita säbäjunnuja”

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Koronan vuoksi kahdella viime kaudella ei ole voitu ratkaista junioreiden Suomen mestaruuksia. Liikkumisrajoitusten vähitellen avautuessa ja kesällä tapahtuvaa pelaamista vauhdittamaan heinä-elokuussa voi pelata virallisista kesäkauden Suomen mestaruuksista eri juniori-ikäluokissa.

– Peli- ja kilvoittelunälkää varmasti löytyy, kun joukkueet eivät saaneet sarjakaudella pelejä riittämiin. Liitto kannustaa kesällä tapahtuvaa pelaamista eri tavoin, ja yhtenä muotona Salibandyliitto on myöntänyt kesäkauden viralliset SM-arvot kahdelle junioriturnaukselle, toteaa Salibandyliiton tiimesimies Tiina Koivisto.

Tyttöjen osalta yhteistyöseurana toimii Loisto Cupin järjestävä FBC Loisto ja poikien osalta Mestareiden Cupin organisoima TPS Salibandy.

Kesäkauden SM-arvot

Pojat
Mestareiden Cup
Ikäluokat: P21, P18, P16, P15
Ajankohta: 30.7.-6.8.2021

Tytöt
Loisto Cup
Ikäluokat: T21, T18, T16
Ajankohta: 14.-22.8.2021

Ilmoittautumisissa otetaan huomioon kauden 2020-21 sarjojen tilanne keskeytyshetkellä (SM-joukkueet ensin).

– Tämä yhteistyö on hieno juttu toki meille järjestäjille, mutta varsinkin tyttöjunnuille. Korona on harmittavasti kiusannut innokkaita säbäjunnuja, joten mahtavaa että pääsevät kesällä pelaamaan kovia pelejä. SM-arvo kolmessa vanhimmassa ikäluokassa on vielä kirsikkana kakun päällä, sanoo FBC Loiston valmennuspäällikkö Matti Pienihäkkinen.

– Upea juttu, että saadaan yhteistyötä Salibandyliiton kanssa tiivistettyä. Mestareiden Cup on ollut jo ennestään erittäin arvostettu turnaus ja Salibandyliiton mukanaolo nostaa arvostusta varmuudella entisestään, luonnehtii TPS Salibandyn urheilujohtaja Perttu Kytöhonka ja jatkaa:

– Ylipäätään haluan jakaa kiitosta liiton suuntaan. Näkisin, että tässä meillä on käsillä todellinen win-win-asetelma. Liiton tuodessa omat hartiansa toiminnan tueksi, saamme entisestään vahvistettua turnauksen asemaa loppukesän ykköstapahtumana ja yhtenä tärkeänä motivaattorina kesän harjoittelun osalta.

Lue lisää liiton sivuilta

Teksti: Salibandyliiton tiedote