Tytär veti pidemmän korren Saarikoskien mittelössä: ”Olisi harmittanut ekstrapaljon jos olisimme hävinneet”

Saarikosken perheen sisäinen salibandykilvoittelu päättyi Milja-Maria Saarikosken eduksi. Kuva: Anssi Koskinen

Saarikosken perheen sisäinen salibandykilvoittelu päättyi Milja-Maria Saarikosken eduksi. Kuva: Anssi Koskinen

PSS ja SB-Pro kohtasivat torstaina jo seitsemännen kerran naisten F-liigan finaalisarjassa Nurmijärvellä. Ratkaiseva finaali venyi aina rankkareille asti, jotka PSS voitti vieden pelin voiton lukemin 2-1.

Vähämaalinen ottelu pisti PSS-sentteri Milja-Maria Saarikosken mietteliääksi.

– Tuntui, että ei tullut maaleja ollenkaan. Sitten kun se yksikin tulee niin se on aika tärkeä osuma. Kuka sen ikinä sitten tekikään. On nämä jännittäviä pelejä, kun maaleja ei synny, mutta parempi meille näköjään, Saarikoski arvioi Arkadia-hallin Taraflexilla.

Rankkarikisoissa saa tavan katsojakin purra monesti kynsiään, mutta Saarikoski luotti omien osaamiseen.

– Ei jännittänyt rankkarit enää, kun ei tarvinnut mennä vetämään. Kova luotto oli meidän joukkueeseen ja me ollaan harjoiteltu noita rankkareita ja sitä kautta se voittokin tuli, Saarikoski linjasi.

Saarikoskella oli finaaleissa hyvin spesiaali lataus, sillä SB-Pron penkin takana oli hänen isänsä Sami Saarikoski. Ennen finaaleita isä ja tytär antoivat Helsingin Sanomille haastattelun, jossa kertoivat olevansa hyvin kilpailuhenkisiä molemmat.

– On tosi hyvä fiilis, mutta en nyt tietenkään pelkästään isääni vastaan kuitenkaan kilpaillut, vaan siellä oli koko joukkue vastassa. Sanon nyt niin, että olisi harmittanut ekstrapaljon jos olisimme hävinneet. On tosi loistava fiilis.

Kyselijä ei ollut tässä kohtaa ihan varma oliko finaalisarjaankin jokin muu erillinen perheen sisäinen panos kuin Suomen mestaruus. Asia selvisi ja väärillä jäljillä oltiin.

– Se oli niin, että kun päästiin finaaliin niin sain ripsientaivutuksen isäni kustannuksella. Sen saavutin jo välierien jälkeen. Nyt ei ole mitään sovittuna. Olisi pitänyt sopia, Saarikoski harmitteli nauraen.

Onko jotain erityisiä terveisiä vielä isälle?

– Kiitos hyvästä sarjasta.

PSS:lle Suomen mestaruus oli historian ensimmäinen. Samoin se oli aikuisten MM-kisoissakin jo esiintyneelle Saarikoskelle. F-liigan naisten sarjan parhaan joukkueen menestys ei jäänyt asenteesta kiinni.

– Meillä oli ihan hullu tahtotila ja luotto omaan peliin. Vaikka oli vähämaalisia otteluita niin luotettiin siihen, että se voitto tulee sieltä jollain tavoin, Saarikoski linjasi.