Yksipuolinen näytös – Classic nuiji ykköskenttänsä johdolla Oilersin maanrakoon avausfinaalissa

Eemeli Salin ja Classicin ykkönen oli pitelemätön myös avausfinaalissa. Kuva: Esa Takalo

Eemeli Salin ja Classicin ykkönen oli pitelemätön myös avausfinaalissa. Kuva: Esa Takalo

Miesten F-liigan ensimmäisen finaalin paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä. Classic oli jokaisella osa-alueella Oilersia edellä ja murjoi taululle tylyt, jopa brutaalit 9–1-lukemat.

Avausfinaalissa tamperelaisten ilotulitusta johtivat tutut nimet. Sami Johansson (3+3) latoi hatullisen ja alusti toiset kolme maalia. Eemeli Salin säesti tehoin 2+2.

Classic otti pelin haltuun avaushetkistä lähtien. Isännät ehtivät siirtyä johtoon ja rakennella neljä huipputonttia ennen Lassi Torisevan ensimmäistäkään torjuntaa. Classicin 2–0-taukojohto mairitteli vieraita, sillä avauserän huippupaikat menivät 8–3 tamperelaisille.

Toisessa erässä Oilers sai hiukan paremmin pelin juonesta kiinni, mutta hävisi erän silti 1–3. Espoolaisten ainokaisesta vastasi Justus Kainulainen kulmavaparikuvion päätteeksi. Kolmannessa erässä Johansson löi pisteen Oilersin pyristelylle ajassa 47.33 Salinin hetkeä aiemmin hankkimasta rangaistuslaukauksesta siirtäen kotijoukkueen 6–1-karkumatkalle.

Kymmenen sekuntia Johanssonin rankkariosuman jälkeen Oilers veti maalivahdin pois, mutta uhkapeli kostautui Janne Lammisen viimeistelyä tyhjään rysään 7–1. Loistavan ottelun pelannut Alpo Laitila (1+1) ja sekä kaksi ylivoimamaalia keskisektorista ladannut Mikko Leikkanen (2+0) kaunistelivat vieraiden kannalta koruttomat 9–1-päätöslukemat viimeisellä kympillä.

Ottelun anti jätti Oilersille runsaasti mietittävää, sillä vieraat olivat pahasti alakynnessä. Se loi seitsemän huippupaikkaa, joista jokainen syntyi ykköskentällisen toimesta. Ykköskenttien taistossa tuli kuitenkin pahasti tukkaan Öljymiesten kärkiviisikon jäädessä kolme maalia pakkaselle.

Classic taas rakenteli 19 huipputonttia. Etenkin pallollisessa pelissä isännät olivat reilusti vieraita edellä. Pallo liikkui, maltti säilyi, eikä Classic antanut helppoja kääntöpaikkoja. Oilersin pallollinen peli oli hidasta ja etenkin kahden alemman kentän osalta hyvin pelokastakin. Myös kaksinkamppailut ja kakkospallot menivät pääsääntöisesti Classicille.

Oilers sai pelistä paremmin kiinni, kun se sai täsmäprässillä peliin virtausta. Näissäkin hetkissä Classic oli kuitenkin pääsääntöisesti terävämpi ja etenkin sen neljä maali viimeistellyt ykköskenttä oli täysin pitelemätön.

Classic siirtyi ottelusarjassa 1–0-johtoon. Finaalisarja jatkuu torstaina Tapiolan urheiluhallissa.

Ottelun tilastot