Liigat

Classic hankki kovan kolmikon – Hämäläinen, Homi ja Torkki tamperelaisten vahvuuteen

05.05.
2021
Liigat

Jenni Torkki, Suvi Hämäläinen ja Johanna Homi pelaavat ensi kaudella Classicissa. Kuva:Classic

Classicin naisten liigajoukkue vahvistuu kolmella pelaajalla kaudelle 2021-22. Jenni Torkki, 21, Johanna Homi, 26, ja Suvi Hämäläinen, 17, liittyvät SM-nelosen rivistöön.

Homi edusti kahdella viime kaudella Ruotsin Superliigan Siriusta. Homilla on urallaan alla 202 liigaottelua Tampereen Kooveessa ja Jyväskylän Happeessa (87+46). Kevään 2019 pronssimitalisti edusti Suomea vuoden 2019 MM-kisoissa, jolloin kotiintuomisina oli myös pronssia.

– Joukkueella on hyvä ja ammattimainen suunnitelma tulevaisuuden suhteen ja haluan olla osa sitä tarinaa. Kausi Ruotsissa kehitti itseäni kokonaisvaltaisesti ja uskon, että kokemuksestani on hyötyä nuoren joukkueen kanssa. Tavoitteenani on myös naisten MM kisat joulukuussa ja siitä paikasta taistelen tosissani, kommentoi lääkäriksi opiskeleva Homi Classicin tiedotteessa.

Toinen maajoukkuetason vahvistus on Hämäläinen, joka edusti Suomea MM-kisoissa 2019 ollessaan vain 16-vuotias. Hämäläinen on pelannut 36 liigaottelua (joista 16 NLB:ssä) Pirkoissa sekä Kooveessa tehoin 48+21. Toistaiseksi ainoa aikuisten mitali on MM-pronssi joulukuulta 2019.

– Tosi innostunein fiiliksin liityn Familyyn, jossa koko paketti on kunnossa täysivaltaiseen pelaamiseen koko organisaation tuella. Tavoite on kehittyä ja saada uraan lisäbuustia sekä taistella mitaleista joka kilpailussa, Hämäläinen sanoitti Classicin tiedotteessa.

Torkki on ollut viimeiset vuodet suomalaisen salibandyn kovimpia lupauksia, mutta ura ei ole urjennut ihan odotetusti loukkaantumistenkin vuoksi. Hyökkääjä on pelannut 69 ottelua SB-Prossa ja EräViikingeissä tehoin 45+25. SB-Prossa hän saavutti kaksi perättäistä SM-kultaa vuosina 2018-19.

– Olen syntynyt Tampereella ja ollut Classicissa aikoinani ”try-outilla”. Classic on ollut aina se seura, jossa olen halunnut pelata ja nyt sekin haave toteutuu. Tavoitteenani on pelata ehjä kausi ja saada itseni huippukuntoon ja luonnollisesti menestyä joukkueen mukana, Torkki kommentoi.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen