Huhumylläri: Voittaako lakeuden kutsu?

Joni Henttonen (vas.) jatkanee uraansa liigatasolla. Kuva: Esa Takalo

Joni Henttonen (vas.) jatkanee uraansa liigatasolla. Kuva: Esa Takalo

Huhumyllärissä jatketaan miesten liigan siirtotilanteen perkaamista. Edellinen osa julkaistiin keskiviikkona.

Puolustaja Petri Hakonen (s. 1990) on ollut vuosia SPV:n tukipilareita. Tänä keväänä siirto on huhuttu jopa paikallisvastus Nurmon Jymyyn. Lähdetään ensin siitä miksi Hakonen olisi ollut ylipäätään lähdössä SPV:stä.

Huhumyllärin huhuihin perustuvien tietojen mukaan Hakosella on ollut ainakin jonkinasteista ”hankausta” Seinäjoella. Vastaavanalaisessa tilanteessa oli (edelleen huhujen mukaan) myös hyökkääjä Jari Hankkio, joka kuitenkin jäi SPV:hen. Tällaiset tapaukset eivät ole tavattomia ihan mikä tahansa laji huomioiden. Hankkio oli tiettävästi jo melko pitkällä sopimusneuvotteluissa paikallisseuran kanssa, mutta jäi SPV:hen.

Jymyn joukkue näyttäisi olevan tällä haavaa valmis. Täten voisi päätellä, että Hakosella ei montaa vaihtoehtoa ole jäljellä. Ulkomaat on tietysti varteenotettava vaihtoehto ja Sveitsissä puolustaja on pelannut aiemmin urallaan. Uudesta osoitteesta ei ole kuitenkaan kuulunut, joten uran jatko SPV:ssä näyttää päivä päivältä todennäköisemmältä.

Toinen kokenut puolustaja, Nokian KrP:n Joni Henttonen (s. 1989), on myllärin tietojen mukaan jatkamassa uraansa KrP:ssa. Sen perusteella pronssijoukkueen puolustus vaikuttaa entistä kilpailukykyisemmältä ensi kaudella.

Jos edellisessä Huhumyllärissä arvuuteltiin ikämiesikäisten urasuunnitelmia, niin hiukan nuorempien Henttosen ja Paul Kotilaisen (s. 1988) jatkaminen tekisi ja tekee hyvää liigalle tason sekä uskottavuuden puolesta. Molemmilla on ollut haasteita perhe-elämän, töiden ja pelaamisen yhteensovittamisessa, joten lopettaminen on täysin ymmärrettävästi varteenotettava vaihtoehto, jos ja kun maajoukkueurakaan ei ole enää urkenemassa.

Ettei jäisi pelkästään konkarien varaan niin Huhumyllärin korviin on kantautunut tieto, että Karhut-tähti Juuso Ahola olisi lähes 100% varmasti siirtymässä KrP-paitaan ensi kauden jälkeen. Mikään nyt ei tietenkään ole varmaaa. Samassa ikkunassa KrP todennäköisesti tavoittelee myös erästä Kauden tulokkaaksi valittua sentteriä. Ensi vuoden siirtoikkunassa ollaan siis todella jännien asioiden äärellä.

Huhumaan löydät täältä