Ikävä uutinen julki – ensimmäinen NAFL-kausi siirtyy vuodella eteenpäin

Kuva: NAFL

Kuva: NAFL

Toukokuun puolivälin tienoot tiedettiin tärkeäksi ajankohdaksi Yhdysvaltain salibandyndysarjalle NAFL:lle.

Pääkallon korviin kantautui jo aiemmin epävarmoja tietoja, että kausi 2021 on jouduttu perumaan. NAFL julkaisi aiheesta tiedotteen keskiviikkona ja se vahvisti, että kesäkauden liigaa ei pelata vielä tänä vuonna. Syynä ovat Euroopan ja Yhdysvaltain väliset matkustuskiellot koronaviruspandemian vuoksi.

– Olemme odottaneet pisimpään mahdolliseen pisteeseen päätöksen tekemiseksi, mutta pelaajille, valmentajille ja muille pitää antaa kohtuullinen aika matkustusjärjestelyiden hoitamiseen, NAFL-pomo Ryan Connor kommentoi.

NAFL ei ole tietysti ainoa sarja, jolle koronapandemia on aiheuttanut vaikeuksia. Se katsookin nyt sarjana tulevaan optimistisena.

– Me katsomme eteenpäin vuosi 2022 mielessämme. Vaikka olemme tietysti pettyneitä, että kausi jouduttiin perumaan niin aiomme käyttää tämän tauon kasvattaaksemme näkyvyyttämme hankkimalla sarjaan uusia joukkueita ja myös uusia yhteistyökumppaneita, Connor sanoitti.

NAFL oli tarkoitus pelata ensimmäisellä kaudellaan vain neljän joukkueen sarjana viiden viikonlopun aikana. Suomesta sarjaa kohtaan oli yllättävän paljon kiinnostusta, ja muun muassa Indiansin liigapeluri Teppo Salo oli lähdössä pelaamaan sarjaan kesällä 2021.