Kolme puolustajaa jatkaa SPV:ssä – Urmaksella edessään viimeinen liigakausi

Henri Urmas jatkaa uraansa SPV:n takalinjoilla. Kuva: Juha Käenmäki

Henri Urmas jatkaa uraansa SPV:n takalinjoilla. Kuva: Juha Käenmäki

SPV on kertonut viime viikkoina jatkosopimuksista kotisivuillaan.

Tuoreimpia jatkajia ovat kokenut Henri Urmas, 31, sekä viime vuosina rooliaan kasvattaneet Jeri Heikkilä, 20, ja Miika Latvala, 21. Kaikki kolme pelaajaa ovat pelipaikaltaan puolustajia.

Urmas on pelannut urallaan 358 liigapeliä (51+65) SPV:ssä. Hän on saavuttanut kolme SM-kultaa ja kolme SM-pronssia. Urmas aikoo pelata uransa viimeisen kauden tulevalla sesongilla.

– Olisin jo lopettanut viime vuoteen, mutta sain vielä perheen kanssa sovittua, että saan yhden lisävuoden. Perhesyyt ovat ne, miksi en jatka enää tämän kauden jälkeen. Varmaan se sai jatkamaan, että on vielä kerran halu näyttää ittelle kuinka hyväksi voi tulla. Tavoite on olla vielä parempi pelaaja kuin viime vuonna ja samoin se, että joukkue on vielä paremmassa iskussa kuin viime vuonna. Otetaan viimeiset savut musta irti, niin saa sitten rauhassa lopetella uran, konkaripakki kertoi seuran sivuilla.

Heikkilä jää SPV:hen pidemmäksi aikaa, sillä sopimuksen malli oli peräti 3+1-vuotinen. Viime kaudella maajoukkueleirillekin valittu puolustaja on esiintynyt liigatasolla 41 kertaa (9+3). Ennen viime kautta ura oli kulunut pääasiassa junioripelaajana.

– Viime kaudesta jäi hyvät fiiikset, koska pääsi pelaamaan koko kauden ja kehitystä tapahtui pelaajana paljon. Tulevalta kaudelta odotan että joukkue kehittyy ja että pystyttäisiin haastamaan kärkijoukkueita. Ensi kauden tavoitteena olisi saada muutama maali ja iso rooli puolustuksessa, Heikkilä kommentoi SPV:n sivuilla.

Latvala on samaa ikäluokkaa ja pelannut 41 liigaottelua (2+4). Sopimuksen pituus on 2+1-vuotinen.

– Tosi hyvät fiilikset tästä jatkosopimuksesta. Meillä on sopiva sekoitus nuoria ja vähän kokeneempiakin kavereita ja sillä mixillä on hyvä lähteä parantamaan viime kaudesta. Viime kaudella pääsi jo vähän maistamaan roolia pelaavassa kokoonpanossa, ja tulevalla kaudella pyrin tuomaan vielä enemmän omia vahvuuksia esiin. Pyrkimyksenä olisi saada omaan tekemiseen vielä lisää rohkeutta ja tasaisuutta.