Liigat

LASB hankki kaksi pelaajaa Hämeenlinnasta – Einiö ja Megyaszai Lahteen

02.05.
2021
Liigat

Niko Einiö oli Steelersin parhaimmistoa liigakarsinnoissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Lahtelainen F-liigajoukkue LASB julkaisi lauantaina kaksi uutta pelaajasopimusta. Hyökkääjät Niko Einiö ja Daniel Megyaszai pelaavat ensi kaudella joukkueessa.

Vuonna 2000 syntynyt Einiö on pelannut liigassa 59 ottelua 41+13. Viime kausi alkoi Sveitsissä, mutta loppukauden ajan Einiö auttoi Steelersiä säilyttämään liigapaikkansa. Rightin hyökkääjällä on kokemusta myös ikäluokkansa U19-maajoukkueesta.

– Maalinteko on se selkein vahvuus. Olen tullut myös monipuolisemmaksi pelaajaksi, olen hyvä pallon kanssa ja pystyn haastamaan ja erotun peleissä taidolla ja nopeudella. Suurimmat kehityskohtani ovat puolustuspäässä, vaikka sielläkin on eteenpäin menty. Hyökkäyksessä haluaisin nähdä peliä vielä paremmin ja antaa ovelia syöttöjä, Einiö arvioi itseään LASBin uutisessa.

Vuonna 1996 syntynyt Megyaszai on jo kohtuullisen kokenut pääsarjapelaaja. Hän on pelannut 49 Divarin ja 72 liigan ottelua Steelersissä. Muutaman kauden hyökkääjä pelasi myös alasarjoissa. Liigassa tehoja on kertynyt kaikkiaan 28+24. Viime kausi oli pisteiden valossa toistaiseksi tehokkain, kun saldoksi kertyi 10+13.

– Megyaszailla löytyy pisteherkkyyttä, viime kaudellakin painoi hyvät tehot. Ennen kaikkea hän on monikäyttöinen pelaaja, pysty pelaamaan keskellä ja laidassa. Tällaiset ovat kullanarvoisia jätkiä, kun tarvittaessa pystyy peluuttamaan eri pelipaikoilla vaikka loukkaantumisten sattuessa, LASB-päävalmentaja Kalle Tyrkäs arvioi hankintaa.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen