My Kippilän uusi seura selvillä – liittyy Kauppien seuraan Ruotsin mestarin riveihin

My Kippilän pelit jatkuvat Ruotsissa, mutta seura vaihtuu. Arkistokuva: Mika Hilska

My Kippilän pelit jatkuvat Ruotsissa, mutta seura vaihtuu. Arkistokuva: Mika Hilska

Suomalainen salibandypuolustaja My Kippilä jatkaa peliuraansa Ruotsin mestaruuden tänä keväänä voittaneessa Team Thorengruppenissa.

24-vuotias Kippilä pelasi neljä edellistä kautta KAIS Morassa. Ruotsissa hän on pelannut jo kuusi kautta ja iskenyt 170 otteluun tehot 84+115. Kippilä on saavuttanut Ruotsissa kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

– Olen saanut viettää uskomattoman hienoja vuosia Morassa, seurassa, joka on ollut minulle rakas, pelaajien kanssa, jotka ovat ystäviäni. Mora on ollut minulle kuin toinen koti. Nyt on kuitenkin aika kääntää seuraava sivu urheilijaurallani ja käytyjen keskustelujen pohjalta tulin vakuuttuneeksi, että paras mahdollinen paikka minulle sen tekemiseen on juuri Uumajassa.

– Vaikka Team Thorengruppen on seurana SSL:ssä uusi, sen IKSU-taustainen treenauskulttuuri, huippupelaajat ja -olosuhteet ovat yhdistelmä, jonka uskon tuottavan hyvän lopputuloksen niin seuralle kuin minullekin. Ja olosuhteet muuttuvat vielä paremmiksi vuodenvaihteessa, kun TTG:n uusi salibandyhalli valmistuu. Siksi valinta TTG:n suhteen oli lopulta helppo ja onhan siellä myös Oona ja Veera Kauppi, joiden kanssa olen jo monta vuotta pelannut samassa ketjussa maajoukkueessa. Voin kertoa, että heidän puolellaan on kivempi pelata kuin heitä vastaan, Kippilä kommentoi tiedotteessa.

Suomen maajoukkueen kanssa Kippilä yltänyt kahdesti MM-hopealle ja kerran MM-pronssille. Kippilä on yltänyt kaikissa pelaamissaan MM-kisoissa tähdistökentälliseen.